Местен референдум в община Добричка в неделя няма да има,

...
Местен референдум в община Добричка в неделя няма да има,
Коментари Харесай

Няма да има референдум за ветропарковете в Добричка община

Местен референдум в община Добричка в неделя няма да има, съобщи bTV, базирайки се на информация от локалната администрация. Причина за анулацията на допитването е това, че Общинската изборна комисия не е заседавала и не е назначила секционните комисии.

При това състояние референдумът няма по какъв начин да се организира.

Кметът на общината Соня Георгиева се обърна към жителите на община Добричка с пост във Facebook, в който се споделя, че правото им на глас е било отнето, видяха Факти бг. 

„ До последно имах вяра, че няма да съумеят, че ще се вразумят, че съвестта им ще се разсъни! Но очевидно съвест тук няма или е притихнала под нечия непозната воля! Независимо от големия напън, на който бяхме подложени аз и моят екип, не спряхме да приготвяме референдума. Но влязохме в самобитна „ заложническа рецесия “, спретната ни ловко или не толкоз от регионалния шеф и очевидно подкрепена от Централната, Районната и Общинската изборни комисии. Бяхме подготвени с безусловно всичко, макар непрекъснато изменящите се условия, нови условия и двусмислената връзка на всички равнища. И макар изключително късите периоди, общинската администрация съумя да се оправи. Затова няма да се откажем! Продължаваме да бъдем уверени в правотата си, която потвърдиха водещи адвокати, конституционалисти и откриватели на директната народна власт. Вятърът носи смяна и референдум ще има. ”, написа кметът в обществената мрежа.

На 4 септември общинският съвет на община Добричка одобри решение, дружно с изборите за народни представители да се организира и локален референдум, на който жителите на 68-те села да кажат дали на територията им да бъдат построени ветроенергийни паркове.

Последваха тъжби от страна на регионалния шеф за законността на решението на Общинския съвет, правосъдни решения, които към момента не са завършили.

Местната администрация обаче беше безапелационна, че това не е спънка за осъществяване на допитването. Определени бяха обособени пространства, в които да се гласоподава.

Общинската изборна комисия обаче не е назначила секционните комисии и по този начин гласоподаване няма по какъв начин да се организира.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР