Местата за паркиране винаги са били кът, поради което и

...
Местата за паркиране винаги са били кът, поради което и
Коментари Харесай

Космическа цена за едно паркомясто

Местата за паркиране постоянно са били ъгъл, заради което и цената им е много висока. Хонг Конг обаче бие всички върхове както по цена на квадратен метър жилищна повърхност, имот, по този начин и по паркомясто. Преди дни в първокласния квартал Хо Ман Тин е продадено паркомясто за сумата от 765 000 USD. Колекционер на коли споделя, че цената на парцела е полуда и че за същите пари може да си купи пет коли. Самият той е пренесал два от колите си – Mercedes-Benz 600 Pullman от 1968 година и един Fiat Abarth от 1957 година в Калифорния, защото там паркирането им излиза доста по-евтино.

Средната цена за едно паркомясто в Хонконг се движи към 290 000 USD. За последните 10 години тя се е повишила 6 пъти. За съпоставяне, при жилищата цената за същия интервал се е повишила с 3.4 пъти.

От януари до края на юни т.г. в Хонг Конг са продадени паркоместа на обща стойност 1.3 милиарда USD. За същия интервал на предходната сумата е била 838 млн. USD, сочат данните на организацията за недвижими парцели Midland Realty Services Ltd.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР