Местата за паркиране в Созопол са кът. Постоянно стават скандали,

...
Местата за паркиране в Созопол са кът. Постоянно стават скандали,
Коментари Харесай

Искат по 20 лева за паркинг в Созопол

Местата за паркиране в Созопол са ъгъл. Постоянно стават кавги, а "паяк " кръстосва улиците на морския ни курорт. Цената за престой на паркинг започва от 15 лв..
В общината от дълго време са раздадени местата за паркиране на тези с непрекъсната регистрация, а на всички места другаде е "Синя зона ", която се заплаща, само че постоянно има проблем със системата и апаратите.
Миналата година в Созопол паркингите варираха сред 6 и 12 лв. за денонощие, само че в този момент е двойно и нагоре.
Паркингът на пристанището, откъдето потеглят корабчетата атракциони, струваше 6 лв., а в този момент е 15. И не можеш когато и да е да влизаш и излизаш с автомобила си, а напуснеш ли границите, то при влизане плащаш нова такса. И това е още една причина местата да са нищожни, защото болшинството избират да си оставят колата и да не я мърдат до края на отпуската си.
На другите по-големи паркинги в Созопол, тъкмо зад автогарата, цената за паркиране на денонощие е 20 лв. - с 8 повече от предишния летен сезон.
Този до стадиона, намиращ се зад един от огромните магазини в курорта, коства 18 лв. за денонощие, в случай, че предходната година беше 12.
Често "паяк " подвига извършители, а хората стигат непрекъснато до кавги, спорейки кой е на ред да паркира на свободно място.
Не по-различно е ситуацията и в другите морски курорти в региона - Несебър, Поморие, Слънчев бряг и Свети Влас.
Да успееш да паркираш е цяло изкуство, а търпението е доста значимо, с цел да издебнеш някой, който напуща зоната си за паркиране на улицата, където не е платено място.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР