Местата за Новогодишната нощ в заведенията в Русе са почти

...
Местата за Новогодишната нощ в заведенията в Русе са почти
Коментари Харесай

Кувертите за Нова година са поскъпнали в заведенията в Русе

Местата за Новогодишната нощ в заведенията в Русе са съвсем запълнени. Цената на кувертите се е повишила спрямо предходната година, само че все пак интерес има. Почти няма и свободни места за фирмените банкети, дори и през седмицата. Но тази година се чакат по-малко румънци, съгласно направените до момента поръчки.

Резервациите за празничната вечеря в Новогодишната нощ са почнали преди повече от месец. Между хотелиерите и ресторантьорите в Русе има конкуренция с какво меню и стратегия ще завоюват клиентите си.

" Ще имаме аниматор, който да се занимава с децата на гостите, диджеи ще имаме в две зали, ще имаме трио, което да посреща гостите още във фоайето ", сподели Георги Димитров – шеф на ресторант.

Предлагането, естествено, си има и цена. За фирмените банкети с по-скромно меню кувертите стартират от 40 лв. и заведенията са цялостни.

" Между 10 и 15 банкета има в декември единствено, новогодишният куверт сме подготвили, новогодишната нощ ", сподели Емил Атанасов - шеф на ресторант.

Празничната вечеря в Новогодишната нощ стартира от стотина лв. и доближава до 170-180 според от избора на заведение.

" Доста неща скочиха, в действителност и стратегия, и така нататък, разноските, които вършим за новогодишната вечеря, които обикновено вървят на вечер. Малко по-дълго е вечерята – десерт, мезета, питки, баници, питиета. В програмата са включени и фойерверки, и лотария ", изясни Емил Атанасов - шеф на ресторант.

Изборът зависи от ползите и възрастта на клиентите, демонстрират наблюденията на ресторантьорите. По-младите чакат гръмък ваучър, а по-улегналите са и по-умерени.

" Искат спокойна, задушевна конюнктура, да не е доста натоварващо, с някаква тиха стратегия, да не е доста шумно, да могат да се насладят на новогодишната вечер ", акцентира Георги Димитров – шеф на ресторант.

Хотелиерите също са подготвени да посрещат посетители за Нова година, въпреки да споделят, че клиентите от Румъния са намалели.

" Имаме и такива с пакетни нощувки, те са най-вече румънци, само че тази година румънците са по-малко. И от други градове българи, да, имаме ", показа Снела Кънева - маркетинг експерт.

Въпреки че цените са се повишили, в този интервал на годината, поради банкети, в русенските заведения мъчно може да се намерят места за свободна консумация.

Автор: Даниела Василева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР