Местата на депутатите от ПП-ДБ оставаха празни днес. Групата отказа

...
Местата на депутатите от ПП-ДБ оставаха празни днес. Групата отказа
Коментари Харесай

ПП-ДБ бойкотираха заседанието на парламента

Местата на депутатите от ПП-ДБ оставаха празни през днешния ден. Групата отхвърли да взе участие в съвещанието, а водачите ѝ направиха брифинг в коридорите, с цел да обяснят решението си. Според Кирил Петков, в Народното събрание се оформя прикрито болшинство сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ”. Той изясни, че то проличава в решението да не се внесе единствено проектозакона на ГЕРБ за КПКОНПИ.



Друга демонстрация на скритото болшинство, което той вижда, е в позицията по ръководството на регулаторни органи, измежду които е и Сметната палата. Според Петков ГЕРБ нарушават предварителната спогодба с ПП-ДБ за тяхно ново управление да се оферират единствено безспорни персони. Петков сподели също, че сделката на ГЕРБ с Движение за права и свободи и “Възраждане ” е проличало и в отхвърли да се изслуша правосъдния министър по избора на Борислав Срафов за краткотраен основен прокурор.

Христо Иванов съобщи, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов приказва лъжи. Според него има явен ангажимент за взаимна работа на партията му с ПП-ДБ, който е стихотворец със взаимната законодателна стратегия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР