Места като Бали, Берлин и Лисабон са смятани за едни

...
Места като Бали, Берлин и Лисабон са смятани за едни
Коментари Харесай

Този живописен остров иска да създаде селище за дигитални номади

Места като Бали, Берлин и Лисабон са считани за едни от подобаващите в света за цифрови номади - хора, които работят отдалечено и в това време пътуват по света. Но наподобява тези дестинации ще срещнат противник в лицето на Мадейра - островен архипелаг на Португалия в северната част на Атлантическия океан. Община Понта до Сол на португалския остров започва стратегия, която цели да трансформира местността в първото по рода си населено място за цифрови номади, написа CNN.

Пилотният план започва на 1 февруари с поддръжката на районното държавно управление на Мадейра. Селището ще бъде готово да одобри до 100 цифрови номади, на които ще им бъде обезпечено гратис работно място и безвъзмезден интернет от 8 до 22 часа. Досега са кандидатствали към 75 души от разнообразни страни като Германия, Холандия, Испания, Португалия, Полша, Ирландия и Чехия.

Още към 2000 души от места като Южна Африка, Съединени американски щати и Нигерия са декларирали интерес в уеб страницата на програмата. Всички се прибавят към Slack чат, където могат да схванат повече за това по какъв начин да си намерят жилище, евентуални съквартиранти и да бъдат в крайник с локалните ограничавания, свързани Covid-19.

Надеждата на локалните управляващи, е, че цифровите номади ще " инжектират " средства в локална стопанска система, наранена от пандемията. Поминъкът на локалните поданици, значително зависи от туризма.

Жителите на страните от Европейския съюз и Шенген нямат ограничавания за пътешестване до Мадейра. Въпреки това би трябвало да се съветват с управляващите в страните си страни за схванат дали няма да се изисква от тях негативен PCR тест за Covid-19 при идването им на острова.

Засега жителите на Съединени американски щати, които желаят да бъдат част цифровото номадско населено място, ще би трябвало да изчакат, защото пътуванията до Европа към момента са лимитирани, поради Covid-19.

Местните хора приветстват самодейността

Според ръководителите на програмата реакцията на локалните наемодатели и на бизнесите е " доста позитивна ".Мнозина декларират, че желаят да бъдат част от самодейността като понижат цените на жилищата и предложат коли чартърен на атрактивни цени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР