Месото е пилешко, култивирано чрез клетки от живи животни, които

...
Месото е пилешко, култивирано чрез клетки от живи животни, които
Коментари Харесай

Месо, създадено в лаборатория, е одобрено за консумация в САЩ

Месото е пилешко, култивирано посредством кафези от живи животни, които се отглеждат в резервоари от неръждаема стомана

Американската организация по храните и медикаментите за първи път утвърди за консумация месо, което е основано в лаборатория от скотски кафези, съобщи.

Става въпрос за компания, която създава пилешко месо, култивирано посредством кафези от живи животни и употребява клетките за развъждане на месо в резервоари от неръждаема стомана. Фирмата ще може да пусне продуктите си на пазара, откакто бъде инспектирана от Министерството на земеделието на Съединени американски щати (USDA), се споделя в изказване на Агенцията по храните.

" Светът претърпява хранителна гражданска война и организацията се ангажира да поддържа нововъведенията в снабдяването с храни ", се споделя в изказването.

" Ние сме разчувствани от това известие. Тази историческа стъпка проправя пътя ни към пазара ", сподели Дейвид Кей, шеф по връзките на компанията.

Американската организация по храните и медикаментите съобщи, че е прегледала данните на компанията и няма спомагателни въпроси по отношение на заключението, че нейният артикул е безвреден за консумация от хора.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР