Месо, заразено с африканската чума по свинете (АЧС), е засечено

...
Месо, заразено с африканската чума по свинете (АЧС), е засечено
Коментари Харесай

Опасно месо е открито в Обединеното кралство

Месо, инфектирано с африканската чума по свинете (АЧС), е засечено от пристанищните управляващи в Северна Ирландия. Това е първият случай на вируса в Обединеното кралство, оповестява вестник " Гардиън ".

Служителите на митницата са конфискували над 300 кг противозаконни месни и млечни артикули от багажа на пасажерите. Пробите, тествани от Института по земеделие, храни и биологични науки в Белфаст, удостоверяват следи от вируса, който е мощно инфектиран и може да оцелее няколко месеца в обработено месо. Според Министерството на земеделието, околната среда и селските региони откриването на „ ДНК фрагменти “ на вируса не съставлява забележителна опасност за здравето на животните в Северна Ирландия, нито трансформира статута на страната, свободна от заболяването. Но Зоуи Дейвис от Националната асоциация по свиневъдство съобщи, че този бранш на Обединеното кралство е доста уязвим към инфекцията с африканска чума.

Министерството на околната среда, храните и селските региони разгласи, че ще усили контрола на АЧС в пристанищата и летищата и ще започва нова акция с осведомителни табла, ориентирани към пасажери от засегнатите от Африканска чума по свинете райони, с предизвестия за внасянето на месни артикули в страната. На този стадий АЧС е безвредна за хората, само че учените предизвестяват, че поради физиологичните прилики сред прасетата и хората бъдещите разновидности на вируса могат да станат рискови, написа " Новини Лондон ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР