Месо с изтекъл срок на годност, прокиснало мляко и дори

...
Месо с изтекъл срок на годност, прокиснало мляко и дори
Коментари Харесай

Скандал – пациенти на три големи болници получават развалена храна

Месо с изминал период на валидност, прокиснало мляко и даже развалени яйца – това са консумирали пациенти на три от най-големите лечебни заведения в България – " Пирогов ", " Шейново " и Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация.
Твърдението е на някогашни чиновници на компания Едноличен търговец " Ира - Ирена Георгиева ". Техните разкази пред Нова телевизия се обобщават по този начин: " Той ни споделяше: " Слагайте повече подправки, готвите като за свине ". Има изказвания, че такава храна се доставя и на дребни пациенти, правели се да вземем за пример десерти с пресечно мляко. Готвело се даже с мухлясало сирене и изгнили картофи. А от управата на " Пирогов " са предупреждавали неведнъж за протичащото се.
Отделно има недоволства от лечебните заведения, че избрани храни се дават на пациенти, които не могат да ги ядат – да вземем за пример картофи с кожа за бебета.
Собственици на компанията са Ирена и Борислав Радулови. Борислав Радулов отхвърля за проблеми – храната е прясна и качествена. Той твърди, че продуктите идвали всеки ден, обаче какъв е срокът на валидност не е ясно, тъй като няма етикети.
Болница " Шейново " към този момент е изпратила писмо за прекъсване на контракта за социална поръчка, от " Пирогов " готвят същото. Но още към месец " Пирогов " ще получава храна от Едноличен търговец " Ира - Ирена Георгиева ".
Служителка пък сподели, че " от време на време шефът върви на лов, стреля зайци ", надлежно имало случай на човек, счупил си зъб в сачма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР