Месните и млечни продукти, които са предназначени за деца, да

...
Месните и млечни продукти, които са предназначени за деца, да
Коментари Харесай

Производители: Месните и млечни продукти за деца да бъдат само от родни суровини

Месните и млечни артикули, които са предопределени за деца, да се отбелязват като български, единствено когато са напълно от родни първични материали. За това молят производители от Южна България, съгласно които страната би трябвало да управлява процеса, както е в други страни. Качеството на детските храни е разисквано на семинар на Световната здравна организация в Дубай, където единственият български представител е компания от Сливен.

180 производители от 120 страни са участвали на интернационалния семинар, проведен от Американската диетична асоциация и Световната здравна организация. България е била показана от Теодор Янков - производител на месни и млечни артикули, които предлага в лични магазини. Той изяснява, че родното ни произвеждане се разграничава фрапантно от международните стандарти.
Теодор Янков - притежател на дружество за месни и млечни артикули: Спецификата е много друга и хората на запад са забранили редица артикули, които за жалост наши сътрудници, други български производители към момента всеобщо употребяват в производството .
За разлика от другите страни, в които продуктите се резервират благодарение на напълно натурални субстанции, у нас разлики има и в наличието на употребяваните мазнини и протеини, и в консервантите. В чужбина изключително деликатно се наблюдават суровините в изделията за деца.
Теодор Янков - притежател на дружество за месни и млечни артикули: Там е извънредно значимо животните да бъдат отглеждани по отношение на международните стандарти, надлежно суровината, която се добива да може да бъде употребена оптимално най-полезната част от нея и крайния артикул към този момент да дава отговор на този международен стандарт .
В Дубай компанията от Сливен е показала 25 месни и 10 млечни артикули. Изнасят за Англия, Чехия, Гърция и Испания, само че избират да работят главно за българския консуматор. В предприятието работят 60 души.
Теодор Янков - притежател на дружество за месни и млечни артикули: За страдание процесът при работната ръка във връзка с селското стопанство върви в посока еволюция и по-конкретно автоматизация, тъй като има дефицит на работна ръка .
От страната производителите желаят удължение на финансовата помощ по европейските стратегии, равнене на подпомагането с това на сътрудниците им от други страни, както и по-добро позициониране на българските артикули, които се продават в задграничните вериги у нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР