Месингова пластика със символите на ордена на тамплиерите ще бъде

...
Месингова пластика със символите на ордена на тамплиерите ще бъде
Коментари Харесай

Монтират тамплиерски символ в центъра на София

Месингова пластика със знаците на ордена на тамплиерите ще бъде сложена в центъра на София наесен във връзка 900-годишнината от основаването на ордена. Това заяви великият приор о.р. военачалник Румен Ралчев в Стара Загора, предава "Монитор ".

Пластиката ще тежи към 150 кг, тя ще бъде направена от пазарджиклията Спас Киричев и ще бъде до подарената от тамплиерите преди 12 години чешма в съседство с тогавашния царски замък.На пластиката ще бъде изобразен рицар, който е издигнал към небето меч, от чийто ръкохватка излизат пламъци - знак на светлината.

Честванията стартират след месец, на 17 април с валидиране на специфична пощенска марка и първодневен плик, за церемонията се чака в България да дойде президентът на международната филателна федерация, сингапурският милиардер Тай Пан Хиан. На марката, чийто художник е Ясен Гюзелов, ще са двама от деветте създадели на ордена преди 9 епохи, които са яхнали един кон.

Около 500 са рицарите – тамплиери в България, те са разпределени в 22 командерии, измежду тях има представители на разнообразни професионални гилдии. Родният популярен приорат е „ акуширал “ при основаването на приоратите в Русия и Украйна преди няколко години. Официалното честване на кръглата годишнина ще бъде през октомври в Сърбия.

В Стара Загора през уикенда се организира десетият юбилеен нравствен събор, където беше регистрирано че великият приорат е подкрепил построяването на 3 нови православни църкви.В момента рицар-тамплиер работи по реставрацията на стенописите в параклиса на свети Теодор Тирон на върха на старозагорския парк „ Митрополит Методи Кусев “.

Икона на свети арахангел Михаил, дарена от тамплерите е сложена в криптата на храм-паметника „ Рождество Христово “ в град Шипка. За ремонта на църквата в село Мирово ще бъдат предоставени 15 000 лева, а през м.г. тамплиерите са създали общо дарения в размер на към 400 000 евро.

Само преди 2 месеца орденът е дал 1000 съвременни кревати за потребностите на пет лечебни заведения: в София, Елин Пелин и Пазарджик. Предстои да дойде и инсталация от Германия за лекуване на очни заболявания, която ще бъде дарена.

Румен Ралчев показа, че за 3 години дарителската активност е била ориентирана главно към Украйна, където е изпратено съоръжение за ортопедични интервенции. Направено е било предложение за сходно подаяние и в Руската федерация, само че получили отвод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР