Месинджърът Telegram актуализира рекламната си платформа и започна да събира

...
Месинджърът Telegram актуализира рекламната си платформа и започна да събира
Коментари Харесай

Telegram започна да събира IP-адреси на потребителите без премиум-абонамент за таргетиране на рекламите

Месинджърът Telegram актуализира рекламната си платформа и стартира да събира IP-адресите на потребителите, които не са с премиум-абонамент за таргетиране на рекламите.

Събирайки IP-адреси, рекламодателите ще могат да демонстрират реклами в избрани страни и градове. Telegram твърди, че никакви други данни за геолокация не се събират или употребяват за тези цели.

В прессъобщение Telegram изясни, че това ще избегне проявлението на реклами в избрани страни или територии — да вземем за пример, в случай че рекламодателите желаят да пуснат реклама на избран език, само че изискват тя да не се демонстрира в съответна страна.

Освен това рекламодателите ще могат да предават в Telegram лист с криптирани идентификатори, основани на телефонни номера, без да употребяват самите номера. Това ще им разреши да демонстрират реклами единствено на избрана публика. Така да вземем за пример, даден магазин ще може да предава в Telegram своята криптирана база от телефонни номера, с цел да демонстрира на своите клиенти специфични предложения.

Промените засягат единствено потребителите, които не са с Premium-абонамент. Месинджърът твърди, че няма да събира посочените данни от премиум-потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР