Меси с гол и асистенция при 3:0 над ХърватияАржентина успя

...
Меси с гол и асистенция при 3:0 над ХърватияАржентина успя
Коментари Харесай

Аржентина е първият финалист на Мондиал 2022


Меси с гол и асистенция при 3:0 над Хърватия

Аржентина съумя да победи изрично с 3:0 Хърватия в първия 1/2-финал на Мондиал 2022. Главен воин за " гаучосите " беше Лионел Меси, който беше основен за триумфа с гол и асистенция.

Срещата стартира умерено, като в началните минути липсваха положения пред двете порти. В 17-ата минута след центриране от корнер Деян Ловрен опита удар с глава от сложна позиция, който не се получи, а в обстановката Кристиан Ромеро и Николас Таляфико се удариха глава в глава.

В 25-ата минута Енцо Фернандес опита подъл удар от към 20 метра, който затрудни Доминик Ливакович. Стражът въпреки всичко съумя да избие, а по-късно бранител почисти. Шест минути по-късно Иван Перишич получи подаване от Матео Ковачич отляво. Фланговият нападател навлезе във вътрешността и опита техничен прехвърлящ удар, който мина над вратата.

В 34-ата минута Аржентина поведе след противоречива дузпа. Хулиан Алварес получи страховит извеждащ пас зад отбраната от Алексис Мак Алистър. Нападателят напредна и чукна топката около вратаря, след което падна след конфликт с Доминик Ливакович. Йошко Гвардиол почисти топката, само че основният рефер Даниеле Орсато уточни бялата точка, въпреки че Алварес беше отиграл топката, след което беше препънат от вратаря на " ватрените ". Зад топката застана Лионел Меси, който с безмилостен удар в горния ляв ъгъл вкара за 1:0. В 39-ата минута " албиселесте " стигна до втори гол. Южноамериканците подхванаха бърза контраофанзива от своето поле. Топката се озова в Хулиан Алварес, който напредна с топката, навлезе стигна до пред наказателното поле на хърватите, където благодарение на два рикошета и неприятен опит за изчистване на топката от Борна Соса се озова самичък против Ливакович и не сбърка за 2:0.

В 62-ата минута Деян Ловрен се извиси над всички след центриране от директен свободен удар на Лука Модрич и насочи удар с глава, само че Емилиано Мартинес съумя да избие.

Аржентина стигна до трети гол в 69-ата минута. Меси получи отдясно след осъществяване на тъч. Суперзвездата напредна, а с гениално отиграване се освободи от Йошко Гвардиол и откри Алварес на дузпата, който с обмислен удар вкара за 3:0.

Аржентина - Хърватия 3:0
1:0 Меси 34 (дузпа)
2:0 Алварес 39
3:0 Алварес 69

Стартови сформира:


Аржентина: Мартинес, Молина, Отаменди, Ромеро, Таляфико, Де Пол, Енцо Фернандес, Мак Алистър, Паредес, Хулиан Алварес, Меси, 

Хърватия: Ливакович, Соса, Гвардиол, Ловрен, Юранович, Брозович, Модрич, Ковачич, Перишич, Пашалич, Крамарич

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР