Меси и компания претърпяха провал в първия си мач на

...
Меси и компания претърпяха провал в първия си мач на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия шокира света, победи Аржентина с 2:1


Меси и компания претърпяха неуспех в първия си мач на Мондиал 2022

Саудитска Арабия хвърли бомбата в третия ден на Мондиала в Катар откакто победи с 2:1 Аржентина в мача им от група " С " на шампионата. Това е една от най-големите сензации в историята на Световните шампионати.

Още във втората минута Лионел Меси можеше да открие резултата, само че вратарят на Саудитска Арабия избави. Звездата на Барселона и Аржентина Меси откри в 10-та минутата след точно изпълена дузпа, изпращайки стража на съперника в противоположния ъгъл.

В 22-рата минута още веднъж Меси бе изведен зад тила на отбраната на съперника и приключи с прекрасен удар с левия крайник, само че съдията подвигна своя байрак за засада и голът бе анулиран.

В 28-та минута Лаутаро Мартинес получи необикновен пас зад отбраната, който го изведе очи в очи със стража на гостите, и приключи технично, с цел да удвои резултата, само че след разглеждане с ВАР голът бе анулиран. 

Само седем минути по-късно нов пас на Меси към Лаутаро Мартинес, който още веднъж приключи технично във вратата на съперника, само че и този гол бе анулиран заради засада.

В 43-та минута Родриго де Пол от Аржентина имаше опция да насочи удар след изчистена топка, само че изстрелът му от границата на наказателното поле профуча високо над напречната греда. Само три минути след началото на втората част Саудитска Арабия шокира противника си, откакто Салех Ал Шакри получи в наказателното поле и съумя да надиграе Ромеро, отправяйки удар в далечния ъгъл на Мартинес, като не му остави никакъв късмет да реагира.

Невероятно изпъление на Салем Ал Даусари в 53-та минута, откакто направи няколко финта и стреля от разстояние, донасяйки второто попадение за Саудитска Арабия в мача. Ударът бе страховит и Емилиано Мартинес нямаше по какъв начин да реагира.

В 72-та минута Лионел Меси отклони от границата на пеналтерията към Анхел Ди Мария, който опита удар от сложна позиция, само че вратарят на Саудитска Арабия съумя да реагира и да улови топката. Малко след това Лионел Меси стреля от директен свободен удар, само че бе неакуратен и топката прелетя високо над напречната греда. В 84-та минута Анхел Ди Мария центрира в наказателното поле, а Лионел Меси бе на добра позиция и насочи удар с глава, само че вратарят на Саудитска Арабия още веднъж направи положително избавяне.

Аржентина - Саудитска Арабия 1:2
1:0 Меси 10 (дузпа)
1:1 Шехри 48
1:2 Алдавсари 53



Аржентина: Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди, Таляфико, Де Паул, Паредес, Гомес, Меси, Лаутаро, Ди Мария 

Саудитска Арабия: Алшехри, Алдавсари, Алфарай, Алмалки, Канно, Албрикан, Алшахрани, Албулайхи, Алтамбакти, Абдулхамид, Аловайс

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР