Меси и Хааланд влизат в краткия списък за наградата на УЕФА за най-добър играч

...
Носителите на требъл от Манчестър Сити Ерлинг Хааланд и Кевин
Коментари Харесай

Носителите на требъл от Манчестър Сити Ерлинг Хааланд и Кевин Де Бройне попаднаха в краткия списък за наградата на УЕФА за най-добър играч заедно с аржентинеца Лионел Меси.

Халанд мигновено стана хит в Манчестър Сити миналия сезон с 52 гола, спечелвайки Висшата лига, ФА Къп и Шампионската лига заедно с Де Бройне.

Меси, капитанът на Световното първенство на Аржентина през 2022 г., спечели наградата на УЕФА два пъти в 12-годишната й история, и двете в годините, когато Барселона беше европейски шампион.

Пеп Гуардиола е фаворит за наградата за треньор при мъжете, след като изведе Сити до требъл.


Също номинирани за наградата за треньор бяха Симоне Индзаги от Интер Милано, който изведе отбора си до финала на Шампионската лига, и Лучано Спалети, който изведе Наполи до титлата в италианската лига.

Победителите ще бъдат обявени на тегленето на Шампионската лига на 31 август в Монако.

Съюзът на европейските футболни асоциации (УЕФА) заяви, че списъкът с наградите за играчи и треньори при жените ще бъде обявен следващата седмица, след неделния финал на Световното първенство между Англия и Испания в Сидни.

Мбапе пропуска

Френската суперзвезда Килиан Мбапе, бившият съотборник на Меси в Пари Сен Жермен (ПСЖ), беше шести в гласуването на играчи от базирани в Европа треньори и журналисти, въпреки осемте му гола в турнира на миналогодишното Световно първенство, включително три в финал срещу Аржентина.

Над Мбапе бяха класирани полузащитниците на Сити Илкай Гюндоган и Родри, чийто гол реши финала на Шампионската лига.

Единственият играч на Интер, който получи гласове, беше Марсело Брозович на осмо място. Хърватският полузащитник оттогава се премести в саудитската лига.

Кристиано Роналдо и Неймар, други, които се преместиха в Саудитска Арабия, не получиха гласове от комисията на УЕФА, която включваше треньори от клубове, играли в груповите фази на трите европейски състезания.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР