Меш системата Tenda Nova MW5s може да покрие 230 кв.м

...
Коментари Харесай

Tenda Nova MW5s - свързва десетки устройства в дома


Меш системата Tenda Nova MW5s може да покрие 230 кв.м повърхност с двата си модула
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

С дигитализирането на от ден на ден устройства в дома потребността от качествено мрежово покритие във всяко ъгълче става предизвикателство. Търсещите неговото решение могат да намерят комфортно решение в системата Tenda Nova – набор от устройства за създаване на безжична домашна мрежа с висок потенциал и положително навлизане за покритие на цялата къща.

Стотици квадратни метри

Серията Tenda Nova се състои от един главен рутер и един или няколко спомагателни модула, които препредават сигнала в по-отдалечените елементи от вкъщи или дребния офис. „ Малката “ Tenda Nova MW5s, каквато дойде в нашата редакция, може да покрие 230 кв.м повърхност с двата си модула, само че има и комплекти от три възела, които обгръщат 300 квадрата без изпитание, и даже с до 6 възела, при които безжичната мрежа може да се разпростре на цели 350 квадратни метра. Това прави системата подобаваща освен за домашно прилагане, само че и за дребни и приблизително огромни офиси.



За високоскоростен широколентов достъп

С включени 2 гигабитови врата, MW5s извлича максимума от високоскоростните широколентови услуги, идващи в дома.

Външните усилватели боравят както с 2,4GHz, по този начин и с 5GHz ленти за връзка с първичния модул, с цел да подобрят силата на сигнала. Според производителя, това усъвършенства връзката и оказва помощ на системата Nova MW5s да надмине елементарните рутери.

RF оптимизация и ориентиран сигнал

Чрез усъвършенстване на връзката сред модулите с технология „ Maximal Ratio Combining “ (MRC), системата Nova MW5s обезпечава по-високо равнище на Wi-Fi предаване. Така сигналът има по-голям потенциал за навлизане през стените и се реализира безпрепятствено Wi-Fi покритие на по-големи площи.

Технология за лъчево ориентиране „ Beamforming “ пък обезпечава централизация на сигнала и повишен потенциал на навлизане през стените. Вместо просто да излъчва сигнали надлъж и нашир, Tenda концентрира сигнала и го насочва непосредствено към целевите устройства-получатели на данните.

Десетки устройства, свързани по едно и също време

Изградена по технологията MU-MIMO, Tenda Nova може да работи по едно и също време с голям брой устройства и да подсигурява – в режим „ Capacity-Oriented Mode “ – непрекъсната връзка. Двумодулната настройка MW5s поддържа до 40 устройства по едно и също време. Тримодулният набор поддържа до 60 устройства, а най-големият – до 90 устройства.

Звучи разумно, нали – колкото по-голям е домът, толкоз повече са устройствата, които имат потребност от съгласуваност. При сходни параметри Tenda Nova може да обезпечи интернет освен за компютрите, преносимите компютри, таблетите и смарт телефоните, само че и за умните електроуреди в кухнята, интелигентните тв приемници в дневната и спалнята, а за какво не и за други смарт системи като да вземем за пример автоматизирани щори, смарт осветителни тела и други

Дизайн, монтаж и настройки

Визуално устройствата от комплекта Tenda Nova наподобяват семпло, изчистено и безпрепятствено, в жанр скандинавски минимализъм – бели кубове със заоблени ръбове и матова повърхнина, дискретно вписано лого и също толкоз предпазлив диоден знак за работата на устройството. С сходна визия се вписват елементарно в съвсем всеки интериор, било то бизнес или домакински.

Всички систематични възли са авансово конфигурирани фабрично за елементарно свързване към мрежата, което прави инсталацията извънредно лесна и бърза.

Наличност и цена

Меш системата Tenda Nova MW5s е необятно налична в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на производителя. Базовият комплект с два модула MW5s (2-pack) коства към 190 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 3 години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР