Месеците януари, февруари и началото на март е времето, в

...
Месеците януари, февруари и началото на март е времето, в
Коментари Харесай

Д-р Бацелова каза за кои симптоми трябва да се наблюдаваме, ако мислим, че сме болни от грип

" Месеците януари, февруари и началото на март е времето, в което най-интензивно се популяризира сезонния грип. Следим заболеваемостта, когато е належащо и тя се увеличи РЗИ могат да разгласят грипна зараза в съответното обитаемо място, което преди включваше и грипна почивка ", сподели Бацелова пред NOVA NEWS.

По думите ѝ всеки детски проведен колектив би трябвало да има утринен филтър, без значение дали има предпоставки за грипна зараза. " Медицинско лице всяка заран би трябвало да ревизира децата за съществуване на признаци на остро инфекциозно заболяване. Тези филтри са наложителни ", добави тя.

Според нея грипа стартира доста внезапно. " Температурата се покачва, появява се мощна изнемощялост, главоболие, болки в мускули и стави. При Коронавирус признаците стартират гладко. Необходимо е да се направи тест, с цел да се откри причинителят ", сподели още Бацелова.

Тя посочи, че от грип най-тежко боледуват деца до 5 години и лица над 65 –години, бременни и лица с хронични болести.  Д-р Христиана Бацелова сподели, че е имало интерес към имунизацията от грип, само че към тази за предварителна защита на Коронавирус 19 ползата е нулев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР