Месеците преди и след вегетационния период, пролетта и есента, е

...
Месеците преди и след вегетационния период, пролетта и есента, е
Коментари Харесай

Санитарна резитба на дървесните и храстови растения се извършва във Варна

 Месеците преди и след вегетационния интервал, пролетта и есента, е времето, в което се прави санитарната резитба, покачване на корони, освобождение на контактната мрежа на тролеите, а когато това е неотложно и отрязване на болни дървета. Тези действия се  правят по график, по сигнали на жители и институции, както и при спешни обстановки. Задължително при всички посочени разновидности експерти правят оглед, изготвя се експертиза и чак тогава се пристъпва към осъществяване на съответната активност. Важно е да се знае, че в " Приморски “ има паспортизирани 35494 дървета.

През 2018 година са осъществени съществени и санитарни резитби на повече от 400 дървета по бул. " Чаталджа “, бул. " Цар Освободител “ в сектора от бул.   " Княз Борис I " до,, Осми Приморски полк ", в региона на спирка " Почивка “, пространството прилежащо към Народно читалище " Отец Паисий “, в дворове на образователни и детски заведения, в междублокови пространства, по поръчка на жители.

През миналата 2019 година процесът съществена и санитарна резитба и поддръжка на дървесната растителност на територията на Район " Приморски " продължи отново на два стадия – преди, напролет и след  вегетационния интервал, есента. Дейностите бяха осъществявани по сигнали на жители и институции по реда на тяхното постъпване в районната администрация и възлагане за осъществяване от страна на Община Варна. С цел освобождение на контактната мрежа от прорасли клони, беше направена санитарна резитба по маршрута на тролей № 86 по бул. " Цар Освободител “ и в региона на спирка " Почивка “. Повдигане на корони  беше осъществено на дървета по ул. " Царевец ", по бул. " Цар Освободител " в правата сред бул. " Осми Приморски полк " и ул. " Битоля ".

От началото на 2020 година в администрацията на Район " Приморски " са постъпили 72 сигнала, свързани с претенции за осъществяване на резитба на дървета и шубраци. До  22 април, когато влезе в действие възбраната за резитба са обработени короните на  215 дървета по ул. " Чаталджа ", ул. " Княз Николаевич ", ул. " Цимерман ", ул. " Капитан Рончевски ", спирките " Струга " и " Победа ", в региона на Двореца на културата и спорта.

Тази активност ще се възобнови след края на вегетационния интервал – през есента. Изключения се позволяват при спешни обстановки.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР