Месеци след възстановяване от инфекция със SARS-CoV-2 оцелелите имат повишени

...
Месеци след възстановяване от инфекция със SARS-CoV-2 оцелелите имат повишени
Коментари Харесай

K-19 удря здрави тъкани и след преболедуване

Месеци след възобновяване от зараза със SARS-CoV-2 оживелите имат нараснали равнища на антитела, които могат по простъпка да нападат техните лични органи и тъкани, даже да не са били тежко заболели съгласно проучване, представено през днешния ден от Ройтерс.

Сред 177 здравни служащи, които са се възстановили от доказани коронавирусни инфекции, прихванати преди имунизациите да станат налични, всички са имали непрекъснати автоантитела, в това число такива, които могат да причинят хронично инфектиране и увреждане на ставите, кожата и нервната система.

" Нормало не бихме очаквали такова многообразие от автоантитела, което е нараснало у тези човеци или остава нараснало до шест месеца слде цялостното им клинично възобновяване ", споделя пред Ройтерс Сюзън Чън от Cedars-Sinai Smidt Heart Institute в Лос Анджелис.

Моделите на нараснали автоантитела са се различавали сред мъжете и дамите, оповестиха през днешния ден откривателите в.

" Още не знаем какъв брой още над шест месеца антителата ще останат нараснали и / или ще водят до някакви значими клинични признаци ", споделя още Чън. " Ще бъде от значително значение да следим по какъв начин индивидите се развиват ".

Нейният екип изследва дали покачванията на автоантителата са свързани с упоритите признаци у хора с дълъг Коронавирус и възнамерява да изучи равнищата на антитела след заразяване с по-новите разновидности на вируса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР