Месеци след най-смъртоносната масова стрелба в Мейн, законодателите на щата

...
Месеци след най-смъртоносната масова стрелба в Мейн, законодателите на щата
Коментари Харесай

Законопроектът за „червен флаг“ се обсъжда с часове в Мейн месеци след масовата стрелба, която уби 18

Месеци след най-смъртоносната всеобща пукотевица в Мейн, законодателите на щата организираха часове чуване в петък, с цел да обсъдят по този начин наречения законопроект за червен байрак, който би разрешил на фамилията членовете подават петиция до арбитър за лишаване на оръжия от някой, който претърпява психиатрична рецесия.

Поддръжниците споделят, че е значимо да се преразгледа предлагането, откакто въоръжен мъж умъртви 18 души предходната есен на фона на признаци на влошено психологично здраве.

Критиците споделят, че законът за червен байрак би ориентиран незаслужено към спазващите закона притежатели на оръжие и би нарушил конституционните им права.

Независима комисия, учеща стрелбата в Луистън, издаде промеждутъчен отчет предишния месец, в който се споделя, че полицията има пълномощия да изземва оръжия от стрелеца Робърт Кард според съществуващия закон за „ жълтото знаме “ на страната. Кард беше открит мъртъв от самоубийство след стрелбата на 25 октомври в зала за боулинг и бар и грил в Люистън.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР