Месеци след като създаде клонинг на TikTok в платформата си

...
Месеци след като създаде клонинг на TikTok в платформата си
Коментари Харесай

Instagram Reels започва да показва реклами

Месеци откакто сътвори клонинг на TikTok в платформата си Instagram, софтуерният колос Фейсбук възнамерява да монетизира напъните си, добавяйки опция за видеореклама.

Тестването на промоционално наличие в Instagram Reels ще стартира от Австралия, Бразилия, Германия и Индия, съобщи „ Ройтерс “.

Изискването към рекламите е да не са с дължина повече от 30 секунди. Освен това потребителите ще могат да ги прескачат с спомагателен бутон.

Същевременно рекламодателите към този момент ще имат опция да избират категориите видео наличие, на което да пускат рекламите си, да вземем за пример животни и домашни любимци, фитнес и тренировки, родители и деца. Към момента таргетирането се реализира въз основата на избрани ползи на потребителите. „ Това е огромна работа за маркетолозите “, отбелязва Каролин Еверсън, вицепрезидент на световната бизнес група на Фейсбук.

Компанията ще стартира проби и на стикер рекламите във Фейсбук Stories в идните седмици. Това ще разреши още една линия на колаборация сред марки и инфлуенсъри.

В момента корпорацията мощно залага на развиването на Instagram Reels в Индия, където TikTok е неразрешена от предходната година. На територията на страната ще бъдат тествани и други принадлежности, като да вземем за пример непосредствено шерване на видеа от Reels към сметките във Фейсбук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР