Месеци, след като Карлос Алкарас се превърна в най-младия №1

...
Месеци, след като Карлос Алкарас се превърна в най-младия №1
Коментари Харесай

Запознайте се с 14-годишния рекордьор, който бе забравил какво е да загубиш


Месеци, откакто Карлос Алкарас се трансформира в най-младия №1 в историята на АТР, погледите като че ли от ден на ден се насочат към младите тенисисти с очакване отнякъде да се появи идващото доста огромно име, което да прикове вниманието и да печели голям брой трофеи от Големия шлем.

По всичко наподобява, че един от тези, които съществено ще следим в идващите години, е Тайс Богард. 14-годишният нидерландец неотдавна прекъсна серия от невероятни 6 месеца, в които не загуби нито един мач в ITF шампионатите при юношите. Нещо повече – Богард се трансформира в най-младия състезател в историята, който завоюва шампионат от категория ITF J300 (досегашната първа категория).

Това стана в Сан Хосе (Коста Рика), а трофеят бе шестият следващ за Богард. Успехът с 6-4, 6-4 над американеца Рой Хоровиц във финала бе 30-ата му поредна победа в ITF тура.

Досегашният най-млад тенисист с купа на това равнище бе Бърнард Томич (14 години и 10 месеца), който бе с 4 месеца по-възрастен от Богард при извоювания трофей в Кентъки през септември 2007.

Богард е в много добра компания – след него в топ 10 на най-младите първенци в юношеския ITF тур са имена като Феликс Оже-Алиасим, Гаел Монфис и Карлос Алкарас. Нидерландецът към този момент е №43 в международната класация.

Неговата невероятна серия бе спряна с проваляне от британеца Хенри Сиърл в първия кръг на J300 шампионата в Салинас. 30-те поредни триумфа го слагат на 10-о място във връзка с победните серии в историята. Аржентинецът Федерико Браун е водач с невероятните 76 следващи триумфа при юношите през 1994-а. По-дълги серии имат и създали положителни кариери тенисисти като Белинда Бенчич (39), Джейсън Къблър (35), Янко Типсаревич (33) и Даниел Химено-Травер (32).

Преди да стартира участията си на ITF равнище Богард бе измежду водещите тенисисти в шампионатите до 14 години на „ Тенис Европа “. Той е и първенец на фамозния детски шампионат Les Petit As.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР