Месеци преди да си отиде от този свят на 94

...
Месеци преди да си отиде от този свят на 94
Коментари Харесай

„НепознатиТЕ“ излъчват последното интервю на Шарл Азнавур

Месеци преди да си отиде от този свят на 94 години на 1 октомври 2018 година, Шарл Азнавур кани в имението си край Марсилия журналиста Георги Тошев. Заедно с оператора Румен Василев и редактора Аглика Делайе те прекарват ден в дома на най-известния френски реализатор.

„ Разговаряхме за всичко – за фамилията му, за песните, които основава, за срещата с Едит Пиаф и въздействието, което оказва музиката му върху реализатори в целия свят “, споделя Георги Тошев.

Филмът „ Азнавур: последната среща “ ще бъде показан тази събота, 2 октомври, от 12, 30 часа в поредицата на bTV “непознатиТЕ “. В него ще бъде излъчено цялото изявление с фамозния френски реализатор от арменско родословие. Екипът на предаването чака няколко години позволение от фондация „ Азнавур “, с цел да направи кино лентата и да употребява част от архива на музиканта.

„ Азнавур е от последните мохикани на огромната сцена. Той не е просто добър артист, а композитор, аранжор, създател на текстове на песни, артист. Една комплицирана персона, минала през исторически интервали. Удивително непосредствен, деликатен и любопитен към другите. Той извършва песни на повече от 10 езика “, споделя Тошев.
Снимка: bTV
Екипът е бил впечатлен от работоспособността на Азнавур, който всяка заран плувал, прочитал всички вестници, гледал в персоналния си киносалон по един филм и наложително свирел на огромния роял в хола.

„ На няколко пъти се отказвах от сцената, само че по-късно се връщах. Мотивът беше, че публиката още има интерес към мен. Положих огромни старания да преаранжирам доста от песните. Избрах тези, които ми отиват на възрастта и към момента мога да изпея. Трябва да се внимава с публиката, тъй като тя помни последния концерт. Аз от години имам проблем със слуха и не го укривам. Върнах се към остарелия метод онлайн осъществяване – със звукови монитори, без слушалки. Днес моите концерти са по-скоро срещи с публиката, не се състезавам с други артисти. Никога не съм го правил, тъй като знам, че в музиката, изкуството няма нормативи за покриване. Има наслаждение от срещата! “, споделя Азнавур.

Той споделя незнайни истории от дългия си живот и отваря дома си в Марсилия за първи път пред български екип.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР