Месеци наред фирма „Индустриал ремонт строй” ЕООД, избрана от общината

...
Месеци наред фирма „Индустриал ремонт строй” ЕООД, избрана от общината
Коментари Харесай

Разширението на залата на Лаута не помръдва, Общината готви ...

Месеци наред компания „ Индустриал ремонт строй” ЕООД, определена от общината да строи сервизни пространства към лекоатлетическата зала на стадион „ Локомотив”, не е забила и един гвоздей на обекта, видя репортерът на „ Марица”. Първата копка бе ударена през юли предходната година. По контракт компанията имаше 240 дни, с цел да приключи разширението. През март трябваше да режем лентата, само че не стана ясно коя година, разяснява Атанас Запрянов от лекоатлетическия клуб. Бившият рекордьор на дълъг скок, а в този момент треньор на Габриела Петрова, напомня, че сагата с ремонта на залата се точи към този момент 5 години. Тогава от министерството на спорта отпуснаха над 300 000 лв. за саниране, ремонт на покрива и промяна на дограмите. Бившият кмет Иван Тотев пък даде обещание пред Красен Кралев, че в случай че той обезпечи въпросната сума, от общината ще заложат още толкоз за замяна на настилката в залата и създаване на съблекални и фитнес. Министерството на спорта извърши своя ангажимент, само че Тотев, естествено, не помни обещаното.



В последна сметка през 2019 година от общинския бюджет бяха обезпечени 128 000 лева за пристройката. На извършения търг се яви единствено един претендент, с който е подписан контракт, изясни зам.-кметът по спорта Георги Титюков. Той твърди, че не познава определения реализатор, а сдружението не е играло за други поръчки на общината. Фирмата е дребна и евентуално има други обекти с по-големи облаги и по тази причина се бави, допусна Титюков. Той твърди, че постоянно се чува с шефа на „ Индустриал Ремонт строй” Михаил Москов, който всякога дава обещание, че ще изпратят служащи и техника на обекта. За 9 месеца обаче там само са направени основите, отлети са колоните и са вързани кофражът и арматурата за първата плоча. Много време тук не се е мяркал жив човек, твърди Атанас Запрянов. Титюков пък заплаши, че на компанията ще бъдат наложени наказания, в случай че не форсира работата на обекта. Не е изключено договорът да бъде преустановен, а осъщественото досега да остане за сметка на изпълнителя.



Забавихме се поради пандемията от коранавирус и комплицираната конюнктура в страната, изясни пред „ Марица” притежателят на компанията Михаил Москов. „ Много от служащите ни бяха заболели и бе доста мъчно да ги сменяем през зимата. Основната работа по грубия градеж е свършена. Остава ни един вертикал и минаваме към довършителните работи. Веднага след празниците на залата ще има майстори. Поел съм ангажимент към общината до 2 месеца да издадем обекта”, сподели още Москов.

„ Локомотив” е един от най-успешните лекоатлетически клубове в България и безспорен хегемон в Пловдив. Освен звездата Габриела Петрова тук се готвят стотици деца от разнообразни възрастови групи, измежду които са доста сегашни и бъдещи първенци. Условията, в които се готвят те, обаче по никакъв начин не са подобаващи за развиването на професионален спорт. Ако съперничките на Габи Петрова от международния хайлайф в тройния скок знаят къде се готви тя, ще си хвърлят медалите в Марица, разясняват експертите в атлетиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР