Месецът започва с топло време от 6 до 11 градуса,

...
Месецът започва с топло време от 6 до 11 градуса,
Коментари Харесай

Месечна прогноза за времето: Малък Сечко носи мокър сняг, мъгли и много дъжд

Месецът стартира с топло време от 6 до 11 градуса, преваляванията през месеца ще са два пъти над нормата
Средните минимални температури през февруари ще са от минус 5 до 2 градуса, а междинни оптимални - от 4 до 9 градуса. Средното валежно количество ще е сред 30 и 50 литра, в южните и планинските региони и до 90, 110 литра на кв. м.

Тази година февруари ще бъде с температури към климатичните правила, като предстоящите междинни температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, а през втората ще бъде по-хладно с 2 до 3 градуса - от 2 до 7 градуса.

Във валежно отношение - месецът, ще бъде с количества до два пъти над нормата, повече в западните и в южните региони.

Февруари ще стартира с топло за сезона време с мъгли в ниските места и слънце в планините. След дъждовния 2 февруари, до 06 февруари ще бъде топло с бързо прекосяване на облачни системи над северните региони и повече слънце над Южна България. На 07 февруари след кратковременно захлаждане и валежи от дъжд в крайните северни региони, още веднъж ще се затопли, а мъглите и ниските облаци ще бъдат постоянно събитие в Дунавската низина.

Тази година дневните температури се чака да доближават 19, 24 градуса.

Второто десетдневие ще стартира с влажен сняг и захлаждане, с по- интензивни превалявания в западните и северни региони. След кратковременно стабилизиране на атмосферата над Балканите, от 15 до 17 се чакат нови снеговалежи и сензитивно захлаждане. Дневните температури в обичайно най-топлите южни региони ще доближават едвам 4-5 градуса. В края на второто десетдневие се чакат утринни мъгли и ниски облаци по Черноморското ни крайбрежие.

От 20 до 24 февруари ще бъде студено с облаци, преохладени мъгли и мразовита време, особено за януари. Дневните температури ще се задържат негативни: от -4 до 0 градуса. След кратковременно стопляне на 25 февруари, от 26 до края на месеца ще преминат серия циклони, започващи своя живот над Гърция.

Очакват се обилни количества превалявания, най-вече от сняг, повече в западните и южните елементи от страната и сензитивно намаляване на температурите.

Народна метеорология
Ако на Трифоновден вали, пролетта ще е дъждовна
За февруари националната метеорология гласи:

Малък Сечко в случай че е топъл, Великден ще е леден. Ако през февруари котката се препича на слънце, то през март ще се крие на топло. Ако прогърми през февруари, то храните ще са скъпи, а годината ще е дъждовна.

Ако на Трифоновден (първи февруари) вали дъжд, то пролетта ще е дъждовна, кошерите ще са цялостни, а в случай че вали сняг на този ден, лятото ще е дъждовно, царевицата също ще е добра.

Геомагнитна прогноза
Две слаби стихии на 17-19 и на 26-28 
През множеството дни от месеца слънчевата интензивност ще остане ниска. Земното магнитно поле ще бъде умерено, със едва активизиране в интервалите от 17 до 19 февруари; 26 до 28, когато се чака слаба геомагнитна стихия в северните ширини.

Магнитни стихии на нашите ширини няма да има.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР