Месецът на постите в мюсюлманския свят – Рамазан започва днес,

...
Месецът на постите в мюсюлманския свят – Рамазан започва днес,
Коментари Харесай

Започва месецът на пости за мюсюлманите – Рамазан

Месецът на постите в мюсюлманския свят – Рамазан стартира през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция. Ежегодният пост отбелязва първото признание на пророка Мохамед и се съблюдава от вярващите по целия свят.

Постите траят сред 29 и 30 дни, според от тълкуванието на лунните етапи от мюсюлманите и имат за цел да приближат хората до Бога посредством самодисциплина и примирение.

Вярващите се въздържат от храна и питиета от изгрев до залез слънце, като те имат вяра, че това води до физическо и духовно филтриране. Освен това, по време на постите е неразрешено ругаенето, както и половата интензивност.
Колко мъчно е да се съблюдава Рамазан, там където Слънцето съвсем не залязва Свещеният пост разпали диспути какъв брой дълго и по кое време би трябвало да постят мюсюлманите, живеещи на север
„ Mюсюлманите изживяват празнично този месец, макар че през дните на Рамазан те се лишават от храна и питиета. Заедно с това се вижда и сплотеността на хората, която предава и по-голяма самонадеяност и по-голямо самочувствие на мюсюлманите”, уточни в своя апел основният мюфтия на България Мустафа Хаджи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР