Месец юли традиционно носи жеги, но нажежава и цените. Токът

...
Месец юли традиционно носи жеги, но нажежава и цените. Токът
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Управляващите са в една лодка

Месец юли обичайно носи жеги, само че нажежава и цените. Токът и парното към този момент са по-скъпи и новите цени ще се отразяват на джоба ни година напред. При електрическата енергия за бита скокът е приблизително с към 4,5%. За клиентите на топлофикациите регулаторът измени цените с елементи от %. При парното и топлата вода обаче би трябвало да прибавим и още 10% поради по-високия ДДС от през днешния ден.

Финансовото министерство пренаписа проектобюджета за годината – понижи разноските и заложи повече доходи. Така дупката в бюджета влиза в условията на Брюксел от 3%, с цел да може да въведем еврото. Ангажимент, който държавното управление пое още при образуването си.

Компромисите, които новите ръководещи би трябвало да създадат и тежките решения, които би трябвало да вземат - обзорът на седмицата е през погледа на някогашния министър на външните работи Надежда Нейнски пред Nova.

Тя е безапелационна, че партиите в ръководството би трябвало да изготвят и подпишат пътна карта, с цел да е ясно накъде върви общото ръководство и действително по какъв начин ще стигне до крайните цели, които си слагат. Според нея те или дружно ще изгубят, или дружно ще завоюват.

Провал на това ръководство ще сложи на карта развиването на България през последните 30 години, безапелационна е Нейнски.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР