Месец юли традиционно носи жеги, но нажежава и цените. Токът

...
Месец юли традиционно носи жеги, но нажежава и цените. Токът
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Провал на това управление ще постави на карта развитието на България през последните 30 години

Месец юли обичайно носи жеги, само че нажежава и цените. Токът и парното към този момент са по-скъпи и новите цени ще се отразяват на джоба ни година напред. При електрическата енергия за бита скокът е приблизително с към 4,5%. За клиентите на топлофикациите регулаторът промени цените с елементи от %. При парното и топлата вода обаче би трябвало да прибавим и още 10% поради по-високия Данък добавена стойност от през днешния ден.

Финансовото министерство пренаписа проектобюджета за годината - понижи разноските и заложи повече доходи. Така дупката в бюджета влиза в условията на Брюксел от 3%, с цел да може да въведем еврото. Ангажимент, който държавното управление пое още при образуването си.

Компромисите, които новите ръководещи би трябвало да създадат и тежките решения, които би трябвало да вземат - обзорът на седмицата е през погледа на някогашния министър на външните работи Надежда Нейнски.

Тя е безапелационна, че партиите в ръководството би трябвало да изготвят и подпишат пътна карта, с цел да е ясно накъде върви общото ръководство и действително по какъв начин ще стигне до крайните цели, които си слагат. Според нея те или дружно ще изгубят, или дружно ще завоюват.

Провал на това ръководство ще сложи на карта развиването на България през последните 30 години, безапелационна е Нейнски. „ Ако не желаеме да се вливат гласове във „ Възраждане " или в Българска социалистическа партия, това ръководещо болшинство би трябвало да бъде доста ясно и изрично в промените и да бъде в непрекъснат контакт да коментира политиките си на хората, които го поддържат ", съобщи Нейнски.

Управляващите би трябвало да се стремят да изградят сериозна маса доверие преди локалните избори, с цел да може естествените разтърсвания на изборите да не се трансфорат в огромно тестване за обединението, акцентира тя.

Според нея на този стадий правосъдна промяна към момента няма. Тя е ключът към пускане на решенията във вътрешен проект.

Тя уточни, че конституционната промяна изисква време. Сегашният състав на Висш съдебен съвет е с изминал мандат и е злепоставен поради редица противоречиви решения. „ За тази конституционна промяна се изисква доста сериозен юридически потенциал, с цел да се направи на Конституцията. Стои въпросът за потенциала на това Народно събрание.

Буксуването на избрани промени - на правосъдната промяна, основава у хората чувството, че има неправда и основава огромен яд. „ Този яд от време на време е несъизмерим. И тогава се появява Костадин Костадинов, който ви споделя „ Това са враговете " или „ Причините за вашите беди са това, че България е съдружник в НАТО и Европейски Съюз ". Той просто показва враговете и канализира гнева. Това е доста рисково. Отговорът на това, което прави Костадинов, са бързи, безапелационни, ясни промени ", безапелационна бе Нейнски.

Всичко това по думите й става през финансиране от Русия.

Процесите в Русия и войната в Украйна демонстрират огромна опасност за националната сигурност на страната ни и тя би трябвало да бъде доста съответна тъкмо в този миг, акцентира Нейнски. Като част от НАТО България има най-големите гаранции за националната си сигурност, добави тя.

Според нея позицията на страната ни има доста по-категорична позиция по въпроса за войната.

Тя изрази вяра, че до края на годината България ще доближи сериозната маса доверие, с цел да може „ Шенген " да стане факт. „ Аз считам, че това нещо ще случи в границите на тази Комисия, пролетта-началото на лятото. Смятам, че във връзка с това има доста солидно болшинство и доста безапелационна поръчка сега в този парламент и се надявам да стане факт ", разяснява още Надежда Нейнски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР