Месец след влизане в сила на забраната за строителство по

...
Месец след влизане в сила на забраната за строителство по
Коментари Харесай

В Каварна се строи до плажа

Месец след влизане в действие на възбраната за строителство по морето в Каварна продължава да се строи. Най-прекият път за туристите до пясъка в Кaварна е през плажно заведение. Дейностите по облагородяване на площада пред линията не са завършили.
Министърът на туризма Николина Ангелкова предложи на община Каварна да вземе незабавни ограничения и да спре строителните действия до плажа в града след ревизия през днешния ден.

„ Това е безусловно неразрешено след 15 май. Редно е било по този начин да се възнамерява строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава възбраната и да обезпечи оптимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, в този момент е възпрепятствана поради строителните действия и предизвиква дискомфорт на туристите, сподели Ангелкова, представена от БТВ.

Експертите на министерството са открили, че има достъп от две страни, само че въпреки всичко това е неловко за посетителите. Оплаквания има и от почиващите в близкия хотел. „ Туристите не са удовлетворени, непрекъснато се оплакват за това, което се случва на този площад, само че аз нищо не мога да направя”, сподели Валентин Николов, притежател на хотела и наемател на плажа.

Министърът на туризма, става известно – също. Въпреки че строителството е трябвало да завърши още преди месец, Николина Ангелкова призна, че не може да глоби общината, която е възложител на дейностите. Причината – не се строи навръх плажа.

„ Трябва да чувам непрекъсното за ремонтни и строителни действия, при изискване че през днешния ден сме 15 юни. Един месец след възбраната не е редно общинските управляващи сами да нарушават възбраната, която законът постанова, точно с цел да можем да осигурим протичането на един спокоен сезон”, разяснява тя.

Проверката в Каварна разкри и друго нарушаване – новоизграденият басейн на плажа, който провокира скандал преди време, в този момент се употребява единствено от гостите на хотела, а не от всички плажуващи. Министърът се закани, че в случай че не се обезпечи достъп за всички, както би трябвало, оборудването ще бъде отстранено. „ Сега видях табелата. Ще бъде махната, само че въпреки всичко би трябвало да има някакво ограничаване за посещение”, сподели Валентин Николов. За нарушаването ще бъде сигнализирана и Комисията за отбрана на потребителите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР