Месец след трагичния инцидент в „Пирогов“, при който след взрив

...
Месец след трагичния инцидент в „Пирогов“, при който след взрив
Коментари Харесай

Проговори лекарят, спасил десетки пациенти при взрива в „Пирогов“

Месец след трагичния случай в „ Пирогов “, при който след гърмеж във второ вътрешно поделение починаха двама пациенти, един доктор си спомня към момента с смут за станалото.

Именно доктор Даниел Петров е индивидът, който вади телата на умрелите и избавя обгазените, оповестява Нова телевизия.

В онази тежка нощ той е на пост в кардиологията – един етаж над II-ро Вътрешно поделение. Спомените за ужаса, на който става очевидец, няма да изчезнат. В огъня влиза, без да се замисли, макар ударната вълна и пламъците.

„ Лекарят има инстикт, изключително в незабавния център, без значение дали ще е пожар или еднакъв случай, той по този начин е теоретичен и реагира по най-бързия метод “, описа доктор Петров.

Миризмата на изгоряло още се носи на етажа. Почернелите тавани, обгорелите маркучи, по които е подаван кислорода на нуждаещите се пациенти и опожарените стени припомнят за нещастието в най-голямата незабавна болница.

„ Работя в болничното заведение от 1990 година Първо бях санитар, а по-късно станах доктор. Дори в непрогледна мрачевина мога да вървя със затворени очи вътре. Познавам всичко. Сградата ми е доста скъпа и в този момент виждам с горест тази съсипия “, сподели още доктор Петров.

Въпреки тежките моменти, лекарят свързва „ Пирогов “ основно с положителни страсти. Спасеният човешки живот и откровената признателност на пациентите са най-ценната премия в дългата му процедура.

„ Не единствено материалното радва. Радостта на хората е доста по-важна. Понякога обаче напрежението и преумората надвиват. В кръга на шегата съм си мислил, че е по-добре медицината единствено да я преподаваш, а не да я работиш. Разбира се, в никакъв случай не съм съжалявал за избора ми да бъда доктор “, показа още доктор Даниел Петров.

Съжаление за избора си да избавя хора у лекар Петров няма, има обаче от време на време моменти на оскърбление, когато лекарите стават жертви на принуждение.

„ Хората би трябвало да имат повече доверие на нашата колегия, тъй като тя го заслужава “, заключи лекарят.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР