Месец след огнената трагедия в Гърция. При пожарите в Атика

...
Месец след огнената трагедия в Гърция. При пожарите в Атика
Коментари Харесай

В Атика има много българи, които са загубили почти всичко

Месец след огнената покруса в Гърция. При пожарите в Атика живота си изгубиха близо 100 души. В най-тежко потърпевшото обитаемо място Мати към 1000 къщи ще бъдат съборени, тъй като са компрометирани от пламъците. Още доста са изцяло унищожени. Вече има електричество и вода, само че ще мине доста време, преди регионът да се възвърне, показват управляващите.

Сред потърпевшите от бедствието има и доста български жители, които са изгубили съвсем всичко. Заедно с гръцките си съседи те се възползват от храната и водата, които всеки ден през последния месец се раздават от локалните управляващи и от военните.

Наши сънародници описаха пред БТВ, че техни другарски фамилии са дали жертви в огнения пъкъл – майка и двете й деца починали на пътя, до момента в който къщата им останала непокътната, сходна орис настигнала и румънка. Българите съумели да спасят 98-годишен пенсионер, който гледали. Българското посолство и спешният щаб са помогнали на всички, които са се обърнали към тях, в това число на тези, чиито документи са изгорели. Следи се и положението на българката Елена Иванова, която остава в болница.

Посланик Веселин Иванов изясни, че дамата е получила доста съществени изгаряния и по тази причина остава в интензивното поделение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР