Месец след наводнението в село Каравелово пострадалите хора излязоха да

...
Месец след наводнението в село Каравелово пострадалите хора излязоха да
Коментари Харесай

Доброволци продължават да помагат на хората от наводнените села в Карловско

Месец след наводнението в село Каравелово потърпевшите хора излязоха да гласоподават, само че без особена мотивация. Хората там не престават да се възвръщат, а през това време група младежи проведоха самодейност в тяхна помощ.

" Около 6 септември се обадих на Тодор, както и на още няколко будни жители, в това число на Александър Александров от Фондация " Общност с блян ", споделих им, че възнамерявам да направя акция за събиране на средства и филантропична помощ. Те обявиха, че ще застанат зад мен. Така се роди всичко ", показа поетът и един от уредниците на самодейността - Иван Герасимов по България он ер.

До момента са събрани малко над 10 000 лева и към 10 тона филантропична помощ.

" Имаме склад в София, където събираме нещата, а в Карлово сме дали адрес, където локален човек взима помощта от цялата страна и я разпределя. Последните пари, които са към 3 500 лева, не са изхарчени, тъй като има няколко фамилии, които имат по 2 деца и напълно разрушени домове. Те няма къде да живеят и сега търсим квартири ", добави Герасимов.

Той добави, че ще поемат разноските за наема на фамилиите за няколко месеца напред.

" Повечето хора, с които разговаряхме, споделиха: " Добре, че сте вие ", хиляди доброволци се включиха и помогнаха. Къщите бяха потънали в тиня, огромна част от тях остават необитаеми и досега, за жалост. Трудно е да се изясни на възрастните хора, че би трябвало да изоставят домовете си. Това, което ние вършим, е доста малко на фона на това, което би трябвало да се направи ", акцентира журналистът Тодор Беленски в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Човек от Богдан ни моли да изпратим фадрома. Имаме потребност най-малко още 2-3 месеца от тежка техника. На никого не му дреме за хората, тъй като когато Кирил Петков сякаш отиде да копае и да раздава консерви - за какво имаше 10 охранители, за какво имаше професионални фотографи, които да го снимат. Пиарът, който той си направи, беше нещо доста лицемерно ", безапелационен е Иван Герасимов.

По думите му занапред ще излизат изявленията с локалните поданици, които ще опишат по какъв начин локалната власт в селата разделя помощите на първо и второ качество.

" И двата моста в село Каравелово бяха отнесени, единствено че единият мост е възобновен, с цел да може да се стигне с тежка техника. Самите хора описват по какъв начин са оживели с помощта на намесата на пожарникарите. Във видео материал очаквайте да видите и по какъв начин жена, която е сама с две дребни деца, споделя по какъв начин идва вълната и какво се случва ", разясни Беленски.

Герасимов означи, че хората имат потребност от печки, хладилници, перални, кревати.

" Идва зима, част от тях са на дърва, други се отопляват на ток. Купихме климатик на 93-годишна жена, която живее сама ", сподели още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР