Месец след като отстъпи кметското място в Пловдив Здравко Димитров

...
Месец след като отстъпи кметското място в Пловдив Здравко Димитров
Коментари Харесай

Бившият кмет Зико ще ръководи църковните имоти при митрополит Николай

Месец откакто отстъпи кметското място в Пловдив Здравко Димитров стартира работа при митрополит Николай и ще ръководи църковните и манастирските парцели в епархията. Назначението ще бъде оповестено публично до дни, до стабилизирането на здравословното положение на патриарх Неофит владиката на Пловдив нямало да приказва по други тематики. " За мен е значимо доверието на митрополит Николай, само че това е и огромна отговорност ", съобщи за " 24 часа " самият Зико. 
Прочетете още
Близостта сред някогашния кмет и дядо Николай е добре известна от години. 

" Митрополит Николай е част от моето семейство ", постоянно обичаше да повтаря Здравко Димитров, до момента в който беше кмет. Дружбата им датира още от времето, когато владиката встъпи в служба. Приятелството им се ускори, когато Зико беше регионален шеф. Дядо Николай не пропускаше работа, в която да не произнесе прослава на Димитров като кмет. Той му отвръщаше със същото. В кметския си кабинет на видно място държеше портрет на митрополита. На всяка великденска литургия Димитров даваше първото боядисано яйце на дядо Николай и на първо време с него се чукаше. Зико беше постоянно на първа линия на литургиите на владиката, пътуваше с него до Кърджали и за богоявленския водосвет. 

Здравко Димитров персонално постави и първия камък на новата черква " Свети Архангели " на Джамбаз тепе, която е в непосредствена непосредственост до новата постройка на митрополията. 

 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР