Месец след като България и още три европейски членки поискаха

...
Месец след като България и още три европейски членки поискаха
Коментари Харесай

Меджидиев заформи антипфайзер коалиция с Полша

Месец откакто България и още три европейски членки желаеха предоговаряне на изискванията за доставка на ваксини против Covid-19 от производителя " Пфайзер ", здравният министър на Полша Адам Неджелски ще гостува у нас по покана на сътрудника си доктор Асен Меджидиев. Двамата ще създадат изказване след срещата си този следобяд.

В средата на март на съвещание на Съвета на Европейски Съюз здравните министри на България, Полша, Унгария и Литва излязоха с обща декларация за контракта с " Пфайзер ".

В позицията се показва, че е нужно отчитане на потребностите и бюджетните благоприятни условия на всички европейски членки. И че предложенията за допълнение на съглашението, направени от производителя, не са заслужено решение на казуса с остатъка от ваксини против Covid-19, и не дават отговор на потребностите на жителите и на финансовите ползи на страните.

Според министрите Европейската комисия би трябвало да продължи договарянията, изключително за заплащанията за неполучени доставки, за понижаване на броя контрактувани дози или да изкупи непотребните количества и да ги подари на нуждаещи се страни.

Призоваваме Европейска комисия, когато работи от наше име, да контракти нова, по-справедлива договорка в публичен интерес, се показва в декларацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР