Месец след инцидента на автомагистрала Струма“ с македонския автобус възстановиха

...
Месец след инцидента на автомагистрала Струма“ с македонския автобус възстановиха
Коментари Харесай

Месец след инцидента на АМ „Струма“ с македонския автобус възстановиха движението

Месец след случая на автомагистрала „ Струма “ с македонския рейс възвърнаха придвижването. При злокобната катастрофа на 32-и километър изгоряха 45 души от Северна Македония. От през днешния ден придвижването по лентата за Дупница и Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, е възобновено, оповестява " Нова телевизия ".

След злополуката, станала към 2.30 ч. на 23 ноември, придвижването в лентата за Дупница и Кулата бе спряно за осъществяване на процесуално следствени дейности. Впоследствие от АПИ започнаха снимане на сектора, с цел да открият дали знаците, мантинелите и хоризонталната маркировка в сектора на злополуката са в законовите правила.

От 23 ноември до 23 декември, придвижването в посока Дупница, Благоевград и Кулата, както и назад, се извършваше в двете посоки в лентата за София.

На местопроизшествието са заменени старите мантинели с нови, възобновена е и хоризонтална маркировка, а максималноразрешената скорост на придвижване остава 120 км./час.

Телата на жертвите от „ Струма ” дойдоха в Скопие (СНИМКИ)

Злополучната мантинела сред отбивката за чешмата и дейната лента, върху която връхлетя рейсът „ Мерцедес “ и се възпламени, е заменена изцяло, новата е усилена и с по-голяма височина.

Гъвкавата железна ограда, която рейсът раздра и се заклещи, също е заменена, защото бе раздрана. На табелата “32 “ километър е подложен венец в памет на жертвите след злощастната екскурзия до Турция.

Заради упования натоварен трафик за почивните дни, е възобновено придвижването в посока Дупница сред 23 и 24-ти километър. Там в продължение на няколко месеца се извършваше ремонт на пътната настилка. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР