Месец септември влезе във владение и това веднага се усети

...
Месец септември влезе във владение и това веднага се усети
Коментари Харесай

Септември е най-опасният месец за сърцето

Месец септември влезе във притежание и това незабавно се усети върху времето. Още в първите му дни се стигна до огромни температурни амплитуди. През нощта става хладно, като градусите се намаляват до 15, а през дни надвишават 33 градуса. Тези огромни разлики, стигащи 18 градуса, са рискови за здравето и основават разнообразни проблеми.

Рискът сърдечносъдов случай в резултат на намаление или повишение на температурите е най-голям през първите две седмици от началото на температурната смяна, изясняват учените. По предписание най-уязвими са възрастните хора и тези с хронични болести.

За тях е най-удобно да си свършат уговорките през хладните часове заран и вечер и да се пазят следобяд, когато слънцето напича най-вече и става от време на време нетърпимо. Препоръчително е, когато хората излизат заран, връхната дреха, която носят, да не е доста дебела и незабавно да я смъкват, когато им стане топло. В горещите часове би трябвало да се пие повече вода, поучават лекарите. Желателно е хората да заобикалят потреблението на тежки храни, изключително на обяд, предвид на идващата горещина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР