Месец преди съдбоносните извънредни парламентарни избори управляващата Консервативна партия във

...
Месец преди съдбоносните извънредни парламентарни избори управляващата Консервативна партия във
Коментари Харесай

Фараж отхвърлил оферта на Джонсън за предизборен пакт, защото не му вярва

Месец преди съдбоносните изключителни парламентарни избори ръководещата Консервативна партия във Англия е предложила електорален пакт на Партията на Брекзита на върлия еврофоб Найджъл Фараж, само че той е отхвърлил офертата, заяви английският " Дейли телеграф ".

Премиерът Борис Джонсън и Фараж в действителност към този момент се схванаха последният да не издига лични претенденти в 317 изборни окръга, в които сегашният народен представител е реакционер, с цел да не се конкурират. Фараж разгласи това като " едностранно " свое решение, само че са налице мощни съмнения за сговор, съгласно който Фараж ще издигне претенденти единствено в 300 окръга, държани в този момент от лейбъристите.

Новото предложение на Джонсън е консерваторите да повдигнат единствено " книжни " претенденти в окръзите, извоювани от лейбъристите на последните избори, т.е. торите да не водят никаква или единствено минимална акция в тях, с цел да дадат преимущество на претендентите на Фараж.

Той обаче отхвърлил офертата заради опасения, че наличието даже и на фиктивен претендент на торите ще откъсне гласове от претендентите на Партията на Брекзита и ще му отнеме всевъзможни шансове да вкара свои хора в Народното събрание.

Фараж изискал торите въобще да не издигат претенденти в най-малко 40 от така наречен " маргинални " окръзи, в които има действителен късмет за победа на последовател на Брекзита над лейбъристки народен представител, с цел да може и Фараж да разчита на прочут брой депутати в бъдещия парламент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР