Месец преди предсрочните парламентарни избори разликата между ГЕРБ и Продължаваме

...
Месец преди предсрочните парламентарни избори разликата между ГЕРБ и Продължаваме
Коментари Харесай

„Тренд“: Седем партии влизат в НС, разликата между ПП и ГЕРБ расте

Месец преди предварителните парламентарни избори разликата сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ се усилва до 5%, в Народното събрание влизат сигурно шест обединения, а две са на ръба. Това демонстрира настоящо социологическо изследване на настройките, извършено от проучвателен център „ Тренд “.

Ножицата сред ГЕРБ и Политическа партия се отваря както поради лекия растеж на първите, по този начин и поради спад в известността на някогашните ръководещи, водени от Кирил Петков.

През август месец отчитаме лек спад на поддръжката по отношение на „ Продължаваме промяната “ (19.6% измежду гласуващите), заради което и преднината на ГЕРБ (24.4% от гласуващите) към този момент е близо 5%. “

Голямата борба, наподобява, ще е за третата позиция. Водят я Движение за права и свободи и „ Възраждане “, които към днешна дата събират надлежно 10.6% и 10.3% поддръжка. Решаващи за дуела ще са гласовете от чужбина.

Ерозията при левицата продължава и през август Българска социалистическа партия събира 8.6% поддръжка, като за съпоставяне през юли тя се равняваше на 9.8% от гласуващите. За сметка на това „ Демократична България “ върви нагоре – от 6.9% при предното проучване до 7.3% в това.

Партията на Стефан Янев през август към този момент наподобява покрай парламентарната преграда с 4.5% измежду гласуващите, а „ ИТН “ е на ръба с 3.9%.

Под 4% остава групировката към Манолова (1.9%) и Вътрешна македонска революционна организация (1.2%).



61% от всички интервюирани желаят постоянно държавно управление непременно след предварителните парламентарни избори. Само 19% са тези, за които в случай че компромисите за постоянно държавно управление са прекомерно огромни, считат, че е по-добре да има още веднъж избори.
Служебният кабинет
Правителството на Гълъб Донев събира утвърждението на 32% от интервюираните. Най-позитивно към кабинета се отнасят симпатизантите на Българска социалистическа партия, „ Български напредък “ и „ ИТН “.

34% от всички интервюирани показват негативно отношение към държавното управление, като последователите на ГЕРБ са най-негативни.

Останалите, които се двоумят, не могат да преценяват поради късото време на ръководство на кабинета.
Най-големият проблеми за българите са високите цени
Най-големите проблеми, пред които е изправена страната ни сега, са повишаващите се цени (40 процентни пункта) и енергийната рецесия (19 процентни пункта). Това сочат данните от отворен въпрос, на който всеки един от интервюираните лица е имал право да даде до три отговора.

Следващите два казуса в подредбата също са със обществена устременост – бедността (11 процентни пункта) и ниското възнаграждение на труда (9 процентни пункта). С еднакъв дял се подрежда и корупцията (9 процентни пункта).



Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР