Месец преди парламентарните избори, в центъра на Берн се събраха

...
Месец преди парламентарните избори, в центъра на Берн се събраха
Коментари Харесай

Хиляди демонстрираха в Швейцария за разходите за живот

Месец преди парламентарните избори, в центъра на Берн се събраха хиляди хора на проява за възстановяване на изискванията на живот, свикана от профсъюзите и левите партии, които желаят нарастване на заплатите и пенсиите, съобщи Агенция Франс Прес.


Според уредниците участниците бяха към 20 000 души, които се насочиха към Народното събрание, с цел да упорстват за " по-добри заплати и пенсии ".

" Днешната огромна проява изпраща ясно обръщение - в богата страна като Швейцария има задоволително пари, с цел да живеят всички добре ", се споделя в изказване на уредниците, които също по този начин приканват държавното управление да понижи възходящите в последно време вноски за национално обезпечаване.

" За да спасят банките, те елементарно намират милиарди. И през това време хората би трябвало да стягат коланите си? Нещата не могат да не престават по този метод ", обявиха от основната федерация на профсъюзите в Съединени американски щати.

Нарастващите разноски за живот са съществена тематика, наред с имиграцията и изменението на климата, преди изборите на 21 октомври, като изключително остро се слага въпросът за 187-процентното нарастване на цените на електрическата енергия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР