Месец, преди началото на учебната година вече се поставя специална

...
Месец, преди началото на учебната година вече се поставя специална
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Иновативна настилка в София ще намалява скоростта преди пешеходни пътеки

Месец, преди началото на образователната година към този момент се слага специфична настилка с нараснал коефициенти на сцепление на столични булеварди, покрай учебни заведения и детски градини. Полагането на тази настилка, понижава спирачния път преди пешеходните пътеки и рисковите зони, като може да се употребява и в границите на остри завои, където е значимо положителното равнище на сцепление при всевъзможен вид метеорологични условия. Кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска, ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска и зам.-кметът Дончо Барбалов ревизираха полагането на такава настилка по бул. „ Васил Левски “.

Георгиев разяснява, че това е една от ограниченията за сигурност по пътищата, признати от градския парламент, която се извършва от общината.

„ Подготвяме се стремително за 15-и септември и работим върху това да подобрим пътната сигурност. Общо на 15 места в София поставяме тази новаторска настилка – там, където по закон не можем да сложим повдигнати пешеходни пътеки. Тя е релефна и с дебелина от половин сантиметър. Неслучайно е и алена, тъй като когато водачите я видят би трябвало да им светне алената лампичка да понижат скоростта. Освен това настилката е с по-добро сцепление - много съкратява спирачния път, тъй че да може в по-лошо време колите да спрат по-бързо, за сигурността на пешеходците. Продължаваме работа по осветяването на пешеходните пътеки - към този момент такива са над 300. Имаме 20 нови сложени ограничители и пешеходни острови, сложени на основни места в града. През последната година над 150 кръстовища също са обезопасени “, уточни ръководителят на СОС.

Към момента положена подобен вид маркировка има на:

- Бул. “Ал. Стамболийски “ при ул. “Осогово “

- Бул. “Сливница “ при ул. “Русе “

- Ул. “Н.Коперник “ (при 168 ЦДГ и 93то приблизително училище)

- В момента се поставя такава настилка и на бул. “Васил Левски “ при ул. “Цар Симеон “ при Софийска математическа гимназия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР