Месец преди началото на летния сезон Клиниката по изгаряне и

...
Месец преди началото на летния сезон Клиниката по изгаряне и
Коментари Харесай

Безплатни прегледи в Пирогов на хора с трудно заздравяващи рани

Месец преди началото на летния сезон Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " насочват вниманието си към пациентите, които се борят с мъчно заздравяващи рани и към тези, които имат деформации и смущаващи белези след оперативни интервенции и изгаряния, оповестиха от " Пирогов ".

Десетки са пациентите, които от години търсят помощ и по този начин и не откриват пътя към решението и възвръщането на самочувствието си.

" При нас непрестанно идват пациенти, които са се лутали с години в търсене на помощ, до момента в който положението им не се утежни и не се наложи интервенция ", споделя проф. Мая Аргирова, шеф на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия.

За да не се стига до незабавна помощ, от 17 май до 17 юни екипът на проф. Аргирова ще съветва гратис хора с тези проблеми . Всеки вторник от 13:30 до 19:00 приемно-консултативните кабинети в Клиниката по изгаряне ще бъдат разполагаем на всички, които авансово са се записали на телефон 0882732459.

" Няма универсално средство за локално лекуване или медикамент. Ако нещо оказва помощ на един, не е наложително то да облекчи различен пациент. Изкуството ни се състои в вярната оценка на пробелма и самостоятелния метод към всеки ", споделя още проф. Аргирова.

В акцията за безвъзмездни прегледи се включва и Отделението по изгаряне и пластична хирургия при деца, които ще съветват всеки хлапак, претърпял контузия или случай, оставили му белег.

Такива проблми постоянно се отразяват на прочувственото развиване при децата и способността им за обществена акомодация. Смущения и дикомфорт изпитват и възрастните. Затова сполучливото и навременно лекуване са от извънредно значение за възстановянето на естествения темп на живот на нашите пациенти.

Клиниката по изгаряне и пластична хирургия е водещата профилирана конструкция в страната за диагностика, интензивно лекуване и ранна рехабилитация на деца и възрастни с изгаряния, измръзвания и мекотъканни недостатъци. Нейните основи са положени още през 1961 година. Към днешна дата Клиниката разполага със експерти с богат опит, минали през десетки образования у нас и в чужбина, които сполучливо ползват най-модерните техники и препарати за лекуване в региона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР