Месец преди крайния срок за определяне на последните пет участника

...
Месец преди крайния срок за определяне на последните пет участника
Коментари Харесай

България остава №1 сред изчакващите за Купата на АТР

Месец преди крайния период за установяване на последните пет участника в международното състезание по тенис за Купата на АТР България продължава да заема първа позиция измежду изчакващите страни. Дебютното издание на новия шампионат на професионалната асоциация (АТР) ще се организира от 3 до 12 януари 2020 година в Австралия с присъединяване на общо 24 тима.

Първите 19 места бяха попълнени от специфичната класация, подреждаща единствено първите ракети на всяка страна, към 13 септември. Останалите пет квоти ще бъдат попълнени от заемащите местата от 20-о до 24-то в същата ранглиста към 13 ноември. Към днешна дата това са №20 България, №21 Чили, №22 Полша, №23 Молдова и №24 Уругвай.

Благодарение на изкачването на Григор Димитров в Топ 30 на ранглистата на сингъл след достигането му до 1/2-финал на US Open страната ни на процедура е съвсем сигурен участник за Купата на АТР. От през вчерашния ден най-хубавият ни тенисист отстъпи с една позиция до №27, само че все пак има задоволително преднина пред съперниците си, от които зависи мястото на България в подреждането на нациите за международното състезание.

Ако се класира за шампионата в Австралия, страната ни ще има право да образува тим от най-вече петима тенисисти, като трима от тях би трябвало да имат ранкинг на сингъл, а двама - на двойки. Минималният състав на отборите за Купата на АТР е трима състезатели, от които двама с класиране на сингъл и един - на каре.

В момента България разполага с тенисисти за цялостен тим, като с изключение на Димитров страната ни има още петима играчи в Топ 1000 на ранглистата поединично, както и петима с актив на двойки. Най-предно класирани на сингъл след Григор са №348 Димитър Кузманов, №523 Александър Лазаров, №727 Александър Донски, №745 Адриан Андреев (вчера 18-годишният софиянец направи най-големия скок в кариерата си при мъжете, изкачвайки се с 210 позиции) и №782 Габриел Донев.

На двойки пък с най-хубаво класиране са №479 Донски, №490 Лазаров, №715 Васил Младенов, №944 Симон Антъни Иванов и №953 Донев.

" Сега "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР