Месец преди да излезе вторият авторски албум на Прея, тя

...
Месец преди да излезе вторият авторски албум на Прея, тя
Коментари Харесай

Прея се върна назад в миналото с нова песен

Месец преди да излезе вторият авторски албум на Прея, тя зарадва почитателите си с " On the line ", сингъл номер две от идния ѝ краткосвирещ план. Първият сингъл - " Пожар " се върти по радиостанциите и музикалните малките екрани от края на предходната година.

" Основната линия, която всички песни от албума следват, е диалогът ми с по-младата Прея и изразяването на нейните страсти, които по една или друга причина, тя не е съумяла да изкара от себе си в предишното. "

Музиката на песента " On the line " е дело на Денис Попстоев и Прея, а текстът също е написан от младата изпълнителка. В плана меломаните ще чуят и струнния квартет " КвартетЪТ ", който взе присъединяване в записите на парчето и способства за огромното звучене на сингъла. Китарите в " On the line " са изсвирени от Петър Йотов, Евден Димитров взе участие с хипнотизираща бас линия, a Денис Попстоев се включва с омайващо соло саксофон.



" Както в дебютния ми албум, по този начин и в новото EP, Денис сътвори бийтовете и аранжиментите за огромна част от частите, включително и " On the line ". С него работим дружно от доста време насам. Няма да пропусна да го кажа и този път - в жестока симбиоза сме. Чувствам се извънредно благословена, че имам опцията да работя с хора, които ме схващат. "

Визуалната идея зад формалното видео на " On the line " още веднъж е дело на Жоро Пеев, с който Прея стартира да работи предишното лято. Това е третото видео на изпълнителката, което младият режисьор основава. Съвсем ненадейно и в същото време доста свежо е присъединяване на Мила Роберт, която ослепително влиза в ролята на здравна сестра.

В края на май се чака да излезе новият краткосвирещ албум на Прея. В него музикалните почитатели могат да доловят както съвременно R " n " B и поп звучене, по този начин и нотки на носталгия и препращане към 90-те. Младата изпълнителка издава, че в плана ще има едно по-агресивно хип-хоп парче и доста забавна колаборация, за която почитателите ще схванат доста скоро.

" Голям принос за цялостното музикално въодушевление на EP-то има Денис Попстоев. Той доста добре знае по какъв начин да балансира сред настоящото, съвременно звучене и в същото време да вкарва звуци, които носят чувство за пътешестване през времето. Аз също съм слушала пъклен доста музика от 90-те и края на 2000-а година и това има мощни отражение в албума. Определям частите като хибридни и чувствам, че към този момент съм оформила собствен характерен жанр в песните си. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР