Месец ноември е обявен като Световен месец за борба с

...
Месец ноември е обявен като Световен месец за борба с
Коментари Харесай

Д-р Неделя Щонова: България е на първо място в Европа по тютюнопушене сред децата между 11 и 15 години

" Месец ноември е разгласен като Световен месец за битка с рака на белите дробове. След малко съм в ефир и това е тематиката ни през днешния ден. През 2020 година в международен мащаб са регистрирани над 2.2 млн. случая на белодробен карцином, като 90% от заболелите са пушачи.

СЗО дефинира тютюна за единствения потребителски артикул, който убива до половината от хората, които го употребяват по предопределение на производителите. В България всяка година се записват над 4000 нови случаи от рак на белите дробове, като близо 70% от пациентите се диагностицират в напреднал етап.

Тютюнопушенето убива над 8 милиона души по света годишно. На всеки 10 души, умряли от рак на белите дробове, 9 са пушачи, регистрира неврологът и тв водеща доктор.


" Евростат ": Българите са първи по тютюнопушене в Европейски Съюз
Българите се оказаха преди всичко в Европейски Съюз по тютюнопушене. Всеки четвърти пуши всекидневно, сочи изследване на " Евростат ". През 2019 година 18...

" България е преди всичко в Европа по тютюнопушене измежду децата сред 11 и 15 години. Това сподели изследване извършено в 45 европейски страни и оповестено в Световния ден без цигарен пушек.

Колко доста предотвратима гибел

Когато така и така светът ни е цялостен с неочаквани, ужасни, смъртоносни произшествия и произшествия, които връхлитат напълно не по разписание.

Никога няма да схвана родители, които пушат пред децата си.

Не мога да отгатна що за причина може да се крие зад сходен гибелен образец?!
Знаете ли какво съдържа цигареният пушек?
Каква е вредата от тютюнопушенето? И в действителност ли е толкоз рисково? Просто отвратителна, неприятна миризма ли е? Достатъчно е да разглед...

По-добре да пием вода, в сравнение с да пушим цигари.

Хидратирам се с колагенова вода qwell, веселя се, че в никакъв случай през живота си не съм пушила и влизам в ефир.

Защото мисля, че би трябвало доста, доста да приказваме, вършим и даваме персонален образец по тематиката, за вредата от цигарите!!!

Вредата от цигарите е върху всички органи и системи в телата ни.

Това е предотвратима гибел!
Популярната водеща и доктор доктор Неделя Щонова издава дебютната си книга
Д-р Неделя Щонова е квалифициран доктор, експерт невролог. Има предпазен дисертационен труд в МУ София. Темата на нейната дисертация е по...

Спри да пушиш в този момент, за по-добро здраве на следващия ден!

Хидратирай се в този момент, за по-добро здраве на следващия ден. "

**

Д-р Неделя Щонова е експерт невролог и се занимава с аналитична и когнитивна психотерапия. Специализирала е във Weill Cornell Medical College, Ню Йорк и Hôpital Européen Georges-Pompidou, Париж. Член е на Европейското общество по клинична невромузикология и на италианската фондация Giorgio Brunelli, която се занимава с проучване лезиите на гръбначния дирек.

Автор и водещ на " Духът на здравето " по bTV. Налага стандарти в актуалната здравна публицистика, основани на научни обстоятелства.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР