Месец и половина след изборите - Народното събрание най-после ще

...
Месец и половина след изборите - Народното събрание най-после ще
Коментари Харесай

Депутатите най-после се заемат с механизма за разследване на главния прокурор

Месец и половина след изборите - Народното събрание най-сетне ще стартира да се занимава с един от най-важните си законопроекти.

Комисията по правни въпроси ще прегледа измененията в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, импортирани от служебния кабинет - така наречен " закони на Крум Зарков ". Паралелни оферти за промени са показани и от " Възраждане ".

С тях се вкарва нов механизъм за без значение следствие на основния прокурор в случаите на данни за осъществено закононарушение от него - основен проблем в българската правосъдна система, поради който България беше наказана в Страсбург от фамилията на убития прокурор Николай Колев през 2009 година

Оттогава насам голям брой държавни управления не се заемаха с разрешаването му, само че гласуването стана неизбежно поради изискванията по Плана за възобновяване и резистентност - и поради последните скандални епизоди към Иван Гешев и управлението на прокуратурата.

В четвъртък вътрешният министър Иван Демерджиев също ще пристигна в Народното събрание, с цел да бъде изслушан във връзка взаимните обвинявания в жестоко нарушаване на служебните отговорности, които Гешев и заместникът му Борислав Сарафов обществено си размениха.

ПП-ДБ използваха абсурда като мотив да изискат всеобщи съвещания в Народното събрание за болшинство за смяна в конституцията, с която да се лимитират пълномощията на основния прокурор, позволяващи той да оказва въздействие върху хода на следствия като " Барселонагейт ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР