Месец и половина след изборите – първият проучвателен мандат вече

...
Месец и половина след изборите – първият проучвателен мандат вече
Коментари Харесай

Президентът връчи на Мария Габриел мандат за съставяне на правителство

Месец и половина след изборите – първият изследователски мандат към този момент е в ръцете на ГЕРБ-СДС. Президентът Румен Радев връчи досието за сформиране на държавно управление на Мария Габриел, издигната от партията на Бойко Борисов за министър председател.

„ Поемам с отговорност проучвателния мандат. Господин президент, желая да Ви благодаря, че Вие и президентската институция сте гаранция за спазването на висшия закон на България – Конституцията ”, разгласи пред президента Габриел.

„ Ще направя всичко допустимо в границите на този изследователски мандат България да има устойчиво, работещо, постоянно държавно управление. За това моето предложение ще бъде за експертно държавно управление, обединено към ясни цели, които имат една цел – благосъстоянието на българите и престижът на България ”, добави номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС.

Радев предизвести Габриел, че я чакат много трудности по пътя, само че разгласи, че идващия понеделник я чака със състав на Министерски съвет. „ Виждам, че през днешния ден и на следващия ден са решителни за вас – искам Ви триумф! ”, добави президентът.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР