Месец февруари очаквано ни посрещна с ниски температури и сняг.

...
Месец февруари очаквано ни посрещна с ниски температури и сняг.
Коментари Харесай

Малък Сечко ни готви изненади. До дни градусите стават 15, в средата на февруари обаче падат до -10

Месец февруари предстоящо ни посрещна с ниски температури и сняг. Вече стартира стопляне.

" До края на седмицата всички неподходящи метеорологични феномени ще бъдат в историята. Очаква ни по-топло време с последователно покачване на температурите. На Балканите дневните ще са 4-6 градуса, до 12 в крайните южни елементи от Гърция. По Средиземноморието - до 10-12 градуса. Повече облаци ще имат в събота над Гърция. Неделният ден ще бъде доста безоблачен ", предвижда синоптикът Петър Янков в студиото на " България заран ".

Той посочи, че в понеделник против вторник ще премине облачна вълна със слаби валежи от дъжд и сняг.

" Следва по-продължителен интервал с покачване на температурите до 15 градуса. Така ще продължи до края на идната седмица, когато от запад ще премине нова облачна вълна със захлаждане и превалявания от дъжд и сняг. Те няма да са толкоз интензивни като снеговалежите, които имахме. В някои места в Родопите новата снежна завивка е 25-30 см ", предвижда Янков пред Bulgaria ON AIR.

И беше безапелационен, че зимата не е свършила.

" Очакват ни нови превалявания в средата на месеца с проявления на Малкия Сечко. Ще има захлаждане в интервала 16-20 февруари, с температури до минус 10 градуса. След това пролетта ще даде своята поръчка ", посочи синоптикът.

Той дефинира като чудесни изискванията за упражняване на зимни спортове в българските курорти.

" По планините снежната завивка по високите елементи е към 160-200 см. На Витоша, на Стената, тя е 170 см. Перфектните условия за втурване са 200 см, само че и тази е подобаваща. Особено положителни са изискванията в Рила на Маркуджиците, където снегът е близо 200 см, задоволително сняг има и в Банско - над 1600 м. В Родопите снегът е сред 90 и 100 см, само че за там това са съвършени условия. В Стара планина по високите елементи е натрупал към 140 см сняг ", заяви Янков.

Прогнозата му демонстрира, че внезапно покачване на температурите се чака след 24-25 февруари.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР