Месец декември е спокоен, усмихнат, изпълнен с доволство и хармония

...
Месец декември е спокоен, усмихнат, изпълнен с доволство и хармония
Коментари Харесай

Да посрещнем спокойни новата 2018 – годината на Луната

Месец декември е спокоен, ухилен, изпълнен с доволство и естетика за всички, работили старателно, съобразявали се с предизвестията в настоятелен и персонален проект през цялата година. На другите, възвеличили своето его с лакомия, недобросъвестност и пасивност, очакващи рога на изобилието да се изсипе върху тях и обществото да ги величае, нищо че е несправедливо, декември ще покаже своето тъжно, на моменти озлобено лице и с иронична усмивка ще им каже, че Съдбата не им е длъжна.

От 3 до 23 декември Меркурий е в своето ретроградно придвижване и още веднъж ни не разрешава вложения, сключване на контракти, само че не и усилна работа, с цел да приключим започнатите задания. За своята проявена благотворителност мнозина чакат компенсация и ще бъдат разочаровани, даже ще ненавиждат, в случай че не я получат. Най-доброто, което можем да сторим, е да сме великодушни, единствено когато помощта ни е поискана и знаем, че ще бъдем оценени, вместо да страдаме безшумно и да ни боли, че сме се раздали, само че сме били подценени и с засегнато достолепие.

През месеца натрапчиво ще се изявят посредствени, само че изтъкани от самочувствие хора, насадено им в ранните детски години, които се самовеличаят, и ще унижават знаещите. Декември ще покаже кой какво място заслужава в живота. Устремът ни към ново професионално израстване може и да не ни донесе предстоящото задоволство в края на годината. Във втората половина на месеца ще бъдем принудени да пазиме себе си. Щастливите в брака се радват на прелестен месец. Новогодишен подарък за нещастни сътрудници е разлъка и даже стремително завеждане на бракоразводно дело.
Правителството има късмет да се освободи от излишно и наложено ни задгранично послушание, за кой ли път през отминаващата 2017 година. Пазете се от стихии и наводнения. Обезопасете домовете си, с цел да посрещнем спокойни новата 2018 година – годината на Луната.

Колебанието на земната ос трансформира ли хороскопа?

Вселенски първенец по офроуд плуване би трябвало да е човек, с цел да не се изгуби и потъне без късмет да изплува в интернет океана от астрологични псевдо постулати, фалшификати на познания и психо астрофантазии. Иначе астродумите са добре подредени, че и причини са изтипосани. Как лаика, даже понапредналият астролог, да не приказваме за незапознатия, само че любопитен човек, да разбере кое е астрология и кое небивалица натруфена с астрологични термини, с цел да внушава достоверност? Няма по какъв начин!

Променя ли се хороскопът в резултат на съмнението на земната ос е “топ вест ”, която доста по-рядко заема челните места като катастрофична интернет сензация по отношение на облитащите Земята метеорити, дето аха да ни ударят, обаче им е неприятен мерника и все ни подминават. Рядко, само че наложително “колебаещата се земна ос ” ни зашеметява с прозрението за смяната във фундаментални земни науки, като математика и астрономия, затова и астрология, която видиш ли някой съзнателно крие, тъй като няма решение за казуса на застрашената от изгубване човешка популация.

“Новината ” за изместената земна ос нормално ни облазва след земетресение с висок магнитуд, което съгласно учени /анонимни/, е довело до изместване на личната ос на Земята сред 10 и 17 см, в резултат на което планетата ни стартира да се върти с по-висока скорост и по този начин продължителността на денонощието понижава с 1-2 милисекунди. Ами в този момент! Какво се случва с хороскопа ни? Какви ще са последствията за астрологията от изместването на оста на Земята? Доколко точни биха били астрологичните прогнози на следващия ден, изготвящи се през днешния ден въз основа на астрономичните данни от преди момента на изместване на личната ос на Земята? Каква ще е смяната в “астрологичния програмен продукт ”?

Време е за правилните отговори, в случай че не за друго, най-малко да ни е умерено, че всяко земетресение с висок магнитуд не прави към този момент направените хороскопи невалидни и не е нужно след всяко разрушително разтърсване на земната корав да се прави нов персонален хороскоп. Започвам с ангажимента, че нямам разбиране от геофизика и астрофизика, което не значи, че не мога да си поговоря с майката Земя и тя да ми опише.
Земната ос е в непрестанно придвижване, тъй като всичко на планетата Земя се движи непрекъснато, което не трансформира нейното динамично и стационарно равновесие, защото течното ядро на Земята, а тя според Вселенските критерии е Стационарен Разум. Действа на правилото на жироскопа. Уравновесява и стабилизира. Да не забравяме, че земната просвета към момента няма визия каква е формата на ядрото на Земята. Кълбовидната му форма е единствено съмнение, а не потвърден факт.

Континентите се движат непрестанно и тяхното придвижване може да доближи и до 20 см на година. Даже без земетресение или някакъв различен естествен прелом приплъзването им влияе върху ситуацията на земната ос. Земната ос е в непрекъснато съмнение, което може да бъде и в границите на 10-20 см, само че може да доближи и до 10 м. Ако планетата бързо възвърне своето равновесие, световни последствия няма, тъй като съкращаването на земното денонощие с 1-2 милисекунди не оказва влияние върху живота на хората и всяка друга земна гад.

Какви ще са последствията за астрологията от изместването на оста на Земята? Никакви! Няма нито една причина да се породят проблеми с точността на астрологичните прогнози, без значение дали са за минало или бъдеще време. Защо?

Астрологията се състои от две елементи – изчислителна и тълкувателна. Изчислителната част я приготвят астрономите, астрофизиците, математиците, програмистите. Те сформират Ефемеридите или таблиците, в които са показани всички параметри от придвижването на планетите от Слънчевата система, съзвездията, метеоритите и неподвижните звезди. Точността, с която е показано това придвижване, е час, минута, секунда. Десети, стотни или хилядни от секундата в астрономичните таблици не се означават. В на практика проект те нямат значение за астрологичното пресмятане, макар че думите ми биха скандализирали някой дървен мъдрец, за който всеки лъх на “колебание на земната ос ” дава обещание прелом.

Отново в научен проект хороскопите (изчислителната част) на хората, родени преди “трайното изместване на земната ос ”, остават същите. Промяна със остаряла дата е неточна, тъй като хороскопът фиксира моментното съответствие сред планети и звезди в прецизен времеви откъслек. В тълкуването на хороскопа също не може да има каквато и да било смяна.

Ако в придвижването на планетите (не единствено на Земята) в резултат на някакъв прелом има фрапантни промени, те наложително ще бъдат регистрирани от астрономите и записани в таблиците с коригиращи коефициенти. Едва тогава, в случай че има съществено разминаване в звездните карти на хората, родени в интервала на изместване и след него, може да се приказва за преизчисление на въздействието на планетите според разположението им в самостоятелната звездна карта. Отново дублирам – сходни разсъждения са единствено в областта на теорията. Ако има промени, те ще се проявят във всички обстановки, когато се поръчват прогнози за съответни събития, годишни, месечни или седмични прогнози, само че единствено ако има разлики в градусите на планетите, ситуирани в домовете на звездните карти на поръчителите за интервала преди смяната, напаснати към интервала след смяната.

До момента измервания, които да открият огромни разлики, изискващи смяна на Ефемеридите (астрономическите таблици), които употребяват астролозите, нито са оповестени, нито са постъпили като постоянно месечно изчислително възобновяване на профилираните компютърни стратегии. Да не забравяме, че Ефемеридите към този момент са формирани от астрофизиците на Съединени американски щати до 3000-та земна година, а не както се прави в България – година за година и никому ненужни..

Що се отнася до втората част, съставяща астрологичната просвета – тълкувателната смяната също е освен на практика невъзможна, само че и теоретично голословна. Ако приемем, че тълкувателният уред в астрологията е насъбрано в хилядолетията обратно познание по пътя на опита и грешката, е явно, че то не се въздейства и трансформира в резултат на нормални съмнения в земната ос или дори поради пагубни промени на Земята от какъвто и да било темперамент. Обяснението е просто. Каквото и да става на Земята, в случай че ще единствено един човек да остане, неговият темперамент ще зависи от откритото към този момент въздействие на планетите от Слънчевата система, закрепените звезди, метеоритите. За да има смяна в тълкувателната част, някоя от планетите в Слънчевата система би трябвало да спре да съществува или Слънцето да угасне. Тогава обаче и хората ще изчезнем като тип и няма да се тревожим по какъв начин ще ни се промени хороскопа.

Всеки се ражда в тъкмо календарно време, което няма по какъв начин да бъде преизчислявано възвратно според измислени или действителни катаклизми на планетата Земя. Нека оставим изместването на земната ос на астрономите и астрофизиците, тъй като те ще ни дадат най-вярната информация за това дали има или няма промени в координатите на небесните тела по отношение на нашата красива планета. Дотогава астрологията си остава същата, непоклатима в своето хилядолетно развиване. Всякакви други предсказания са плод на развинтена фикция и не трябва да разстройват здравия ни разсъдък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР