Месец април продължава с все по-високи летни температури: минималните тази

...
Месец април продължава с все по-високи летни температури: минималните тази
Коментари Харесай

Жега през април: Очакват се температури до 34° в понеделник и вторник

Месец април продължава с все по-високи летни температури : минималните тази заран са от 8° в Елхово, 9° в София и Добрич, до 15° в Плевен и 16° в Русе и Лом. Максималните през днешния ден ще останат без основна смяна, по отношение на през вчерашния ден - сред 24° и 29°, към момента по-ниски по Черноморието, в София - към 24°. Ще бъде най-вече слънчево, с повече облаци в Централна и Източна България, където тук-там за малко ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад.

През нощта ще бъде безоблачно, със слаб до сдържан югозападен вятър. Минималните температури на следващия ден ще са сред 9° и 14°, в София – към 8°. Максималните ще се покачат и тук-там ще доближават 30°, в София - към 26°. Ще се задържи слънчево , с краткотрайни нараствания на облачността след обяд. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад.

Малко по-хладно ще бъде за следващ ден по Черноморието с оптимални температури сред 20° и 24°. Около и след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Температурата на морската вода е към 15°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

И в планините след обяд облачността краткотрайно ще се усилва. Ще духа сдържан вятър с посока от север-северозапад. Температурите в планинските курорти ще се покачат с няколко градуса и оптималните ще са от 12° на Алеко до 17° в Боровец и Пампорово.

Горещо ще бъде при започване на новата седмица, с дневни температури в доста региони над 30°, тук-там до 33°-34°. Облачността ще е раздрана. Валежи се чакат по здрач във вторник , единствено на обособени места, както и в сряда - в западната половина от страната - ще са съпроводени от гръмотевични стихии , вероятни са и градушки , както и местни обилни количества. Вятърът ще се усили и дневните температури там внезапно ще се намалят.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР