Месечният цикъл обичайно е свързан със значителен дискомфорт и неприятни

...
Месечният цикъл обичайно е свързан със значителен дискомфорт и неприятни
Коментари Харесай

Съвместим ли е сексът с месечния цикъл

Месечният цикъл всекидневно е обвързван със забележителен дискомфорт и неприятни неразположения . Някои изпитат мъчителни конвулсии и главоболие, други пък се усещат нервни и раздразнителни. Затова редица са нещата, даже и напълно нормални, които дамите отхвърля да практикуват в този интервал.
 Жените, половата система и какви са познанията им за себе си, съгласно ново изследване на Intimina в Съединени американски щати
Познават ли дамите половата си система

За дамата интимно

Едно от тях е сексът . Отказът от него е освен поради физическите неразположения, само че и от чисто практична позиция. Оказва се обаче, че половият акт по време на цикъл е освен изцяло безвреден , само че и има даже позитивни резултати върху тялото.

Сред тях е облекчение на менструалните болки . Спазмите в този интервал са резултат от свиването на мускулите на матката. Оргазмът повлиява на същите тези мускули, водейки до отпущането им и понижаване на напрежението. Това оказва помощ даже и за по-бързия завършек на цикъла.
 Снимка 613933

Сексът покачва и ендорфините - хормоните на щастието и положителното въодушевление, което сигурно ще ни накара да се почувстваме по-добре.

Вероятно последното нещо, за което мислят тези дами, които изпитват главоболие поради хормоналните промени по време на цикъл, е сексът. Любопитното обаче е, че точно той може да помогне за облекчение на болката.

А по отношение на рисковете от упражняване на секс по време на менструация - става известно, че такива, в действителност няма. Освен, несъмнено, нормалните неща, за които човек постоянно би трябвало да внимава. Като разпространяването на полово излъчени инфекции и предотвратяване от нежелана бременност. Факт е, че бременност може да настъпи даже и по време на цикъл, в случай че овулацията се случи по-късно.
 Снимка 613932

А чисто на практика , няколко са нещата, които е добре авансово да се провеждат . С цел да няма нежелани петна върху спалното долни дрехи, е добре да се употребява хавлиена забрадка в мрачен цвят, както и постоянно да имаме мокри кърпи на разположение. За отбягване на сходни неудобства пък, най-добре е сексът да се случва под душа , поучават от.
 Сексът, неналичието на съкровен живот и вреди ли на здравето ни
Разболява ли ни неналичието на секс

Въпрос на позиция

И въпреки всичко, най-важното нещо, от което всяка жена би трябвало да бъде водена по време на месечния си цикъл, е личното ѝ възприятие и персоналното предпочитание дали да практикува или не секс в този по-деликатен интервал. Затова е значимо на първо място да приказва намерено с колегата си за своите страхове и опасения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР